Cooke Aquaculture Pacific sitt oppdrettsanlegg som nylig havarerte på grunn av en hendelse med ekstremt høyt tidevann. Foto: cbc.ca

114 000 laks fortsatt på rømmen etter Cooke-havari

Mer enn 100 000 atlantiske laks er anslått å fortsatt være i farvannet utenfor Washington-kysten i Nordvest-USA etter at et oppdrettsanlegg tilhørende Cooke Aquaculture kollapset 19. august.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge den lokale avisen The Bellingham Herald har fiskere fra Lummi-stammen fanget 43 522 laks, men at dermed 114 tusen fremdeles er i det fri. Totalt var det 305 tusen laks i anlegget som havarerte, og av disse klarte cirka halvparten å rømme.

Delstatslovgivningen i staten Washington anser atlantisk laks for å være invasiv og dermed uønsket i farvannene på vestkysten av USA.

- De ikke-stedegne fiskene utgjør en risiko for de opprinnelige bestandene fordi de potensielt kan spre sykdommer og konkurrere om mat og gyteområder, påpeker «Washington Department of Fish & Wildlife».

Forsker i det statlige «National Oceanic and Atmospheric Administration» Michael Rust uttalte nylig imidlertid til The Seattle Times at de anser den rømte atlanterhavslaksen mer som et byttedyr enn et rovdyr.