Fra venstre: Ørjan, Jørgen og Geir Wenberg smiler fremfor flåten som snart skal døpes.
Fra venstre: Ørjan, Jørgen og Geir Wenberg smiler fremfor flåten som snart skal døpes.

Wenberg og Edelfarm inviterer til flåtedåp.

Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm inviterer til dåpen av deres siste felles investering, ny forflåte.

Publisert

Dåpen skal holdes tirsdag 4/10 kl. 12:00 i Wenberg Innovation Park, Skysselvik på Fauske og Geir Wenberg ønsker alle velkommen.

- Dåpen skal blant annet markeres med taler fra oss eierne i Wenberg, Fauske ordfører Marlen Rendal Berg og fra ScaleAQ som har bygget flåten, forteller Geir Wenberg, styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett.

– Dette er en betydelig investering, som vil gi gode og effektive arbeidsforhold i mange år fremover, i tillegg har vi fått på plass bærekraftige løsninger som for eksempel ladestasjon for hybridbåter på flåten.

Om flåten:

Flåten av typen Nova Conrete laster 10400m3 fôr (650 tonn), og måler 40x20 meter og tåler en signifikant bølgehøyde på 4 meter. Den vil bli levert med to synkroniserte generatorer og er klargjort for landstrøm. I tillegg til kontrollrom, oppholdsrom og kjøkken har flåten 3 lugarer med tilhørende bad samt rom ledig for badstu/trimrom. Bygging og sertifisering skjer i henhold til NS9415 og Nytek.

Verdens største foringsmaskin

- Spesielt for denne flåten er alle de direkte fôringslinjene, forteller Sveinulf Sedeniussen, Rådgiver i ScaleAQ.

Når Wenberg tar flåten i bruk vil de kunne fôre alle 20 merdene på lokaliteten samtidig. Dette vil kunne gi dem en meget effektiv utfôringsperiode. Sedeniussen kan også fortelle at ut fra det han vet har det aldri tidligere vært montert ett fôringsanlegg med så stor kapasitet på en flåte. Wenberg styrer foringen fra kontrollrommet på landbasen.

- Vi har stort fokus på nøyaktighet og god kontroll på foringsarbeidet fordi det er helt avgjørende for bærekraft og økonomi i vår produksjon, derfor har vi valgt å investere i ett best mulig og fremtidsrettet anlegg tilpasset vår strategi, uttaler Wenberg.