Båtene «Lautus«» (bildet) og «Laugar» i rederiet Pure Shipping er blitt sertifisert for GlobalG.A.P.-standarden. Foto: Pure Shipping.

Pure Shipping er Global GAP-godkjent

Pure Shipping har blitt godkjent som kvalifisert underleverandør av DNV-GL etter GLOBAL G.A.P. standarden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I løpet av kort tid har Smøla-rederiet Pure Shipping og deres to avlusingsbåter; Laugar og Lautus utviklet en standard for skånsom og effektiv avlusing av laks i oppdrett ved hjelp av FLS sitt avlusingssystem. Siste nyheten fra rederiet var vellykket avliving av lusa med elektrosjokk ved hjelp av filter fra Askvik Aqua.

Nå melder rederiet at de har tatt et nytt skritt når det gjelder kvalitetssikring og dokumentasjon av slike avlusninsgsoperasjoner som gjøres med store mengder laks.

- Pure Shipping har blitt godkjent som kvalifisert underleverandør av DNV-GL etter GLOBALG.A.P.-standarden. Dette er en type godkjenning som dokumenterer at rederiet holder en viss standard innenfor sikkerhetsstyring som garanterer at vi er en seriøs aktør i markedet, sier daglig leder Jan Eirik Nordseth i en melding til Kyst.no.

For å oppnå godkjenning GLOBALG.A.P har DNV-GL gått gjennom hele rederiet og deres systemer.

- Vi føler at alt har blitt vurdert og kontrollert, som eksempel; smittefare, renhold og rutiner, oppbevaring og håndtering av kjemikalier, personell, kvalifikasjoner, turnus og hviletid, system og ordninger, sosial dumping og barnearbeid, sier Nordseth.

Spesielt trekker han frem et fokus mot at de retter seg etter ILO-konvensjonen angående sikkerhet, helse og arbeidsmiljø.

- Revisjonsrapporten er på i alt 104 sider, så her går en grundig til verks, forteller han.

I løpet av revisjonen ble alt mannskap på vakt intervjuet av revisjonsleder Jan Petter Kosmo i DNV-GL.

Kosmo som selv er fra Kristiansund og har lang fartstid i bransjen fra blant annet Kontali Analyse, sier i en kommentar at oppdraget har vært både interessant og lærerikt.

- Det har vært en omfattende spennende jobb å arbeide med Pure Shipping og gledelig at de har kommet frem til denne godkjenningen. Avlusingsbåtene og -flåtene håndterer daglig store verdier, så nå satser kanskje flere på å oppnå godkjenning, legger han til.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.