Her på denne kaien ved Liabygda landet helikopteret for å hente personen som nå er bekreftet død. Anlegget personen jobbet på ligger like til venstre for dette bildet.

Eksplosjon på Hofseth-anlegg: – En person bekreftet død

I dag tidlig har det skjedd en alvorlig ulykke på et av Hofseth sine oppdrettsanlegg i Stranda kommune, bekrefter Hofseth i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

- Vi sender ut denne pressemeldingen for å informere om hendelsen, og for å dele den begrensede informasjonen vi har for øyeblikket, skriver de videre.

- På nåværende tidspunkt har vi begrenset informasjon om ulykken og hendelsesforløpet. Ulykken resulterte i tapet av en av våre dyktige kollegaer. Våre tanker og dypeste kondolanser går til den avdødes familie og våre kollegaer, skriver de videre.

 De forteller de samarbeider tett med nødetatene som er på stedet, og gjør det de kan for å bidra til å håndtere situasjonen.

Det var totalt fire personer til stede da hendelsen inntraff på ulykkesstedet. 

- Hva som har forårsaket ulykken er foreløpig ukjent, men vi har fått rapport om en eksplosjon på anlegget, og at dette har fått fatale konsekvenser. Politiets etterforskning er i gang for å avdekke årsakene til hendelsen.

- De pårørende og våre ansatte har vår høyeste prioritet. Vi jobber aktivt med å håndtere situasjonen på best mulig måte, og tilbyr all nødvendig støtte og assistanse pårørende og våre ansatte, skriver de.

 Saken er også meldt gjennom Sunnmørsposten og NRK .

Operasjonsleder i politiet, Jens Dahl, bekrefter overfor NRK at  krimteknisk personell er på veg til stedet for å gjøre undersøkelser.