Knut Erik Olsen på et fiskemarked i Sør-Korea i 2003.

IntraFish-grunnlegger er død

Ifølge Intrafish gikk han bort i natt, etter å ha levd med Alzheimer i flere år.

Publisert Sist oppdatert

Eika, som han bare ble kalt av de som kjente ham, grunnla sammen med Steve Hernes, fakseavisen Havbruksrevyen på andre halvdel av 90-tallet. Omtrent samtidig kom Norsk Fiskeoppdrett på banen med sin fakseavis. Fra at havbruksnyheter stort sett var dekket gjennom månedlige utgaver av fagmagasin, representerte fakseavisene som kom som ensiders bulletenger to-tre ganger i uken et taktskifte i nyhetsformidlingen. Ikke mange årene etter ble de konvertert til nettaviser, og man så seg aldri mer tilbake.

Knut Erik Olsen på et bearbeidingsanlegg et sted i verden.

Eika og hans Havbruksrevyen/Intrafish var i denne sammenhengen en arg konkurrent til Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no, men på tross av å være bitre konkurrenter når det ble kjempet om nyhetene, var vi gode kollegaer når vi møttes f.eks. på reiser til fjerne himmelstrøk for å se hvordan laksen ble solgt ut til kresne kunder. Finnmarkingen Eika var alltid full av godt humør, elleville historier og tvilsomme vitser.

Han overlot etter hvert roret til andre i Intrafish og i 2008 gikk han tilbake til NRK der han ble til han pensjonerte seg i 2015.

Da han i 2017 sto frem med sykdommen Alzheimer kom det som et stort sjokk på oss som ikke hadde fulgt ham så tett de siste årene.

Olsen ville ifølge en sak på Intrafish, ha fylt 71 i neste måned, den 8. august.

Den norske delegasjonen knyttet til det offisielle besøket fiskerimister Svein Ludvigsen gjennomførte til Japan og Sør-Korea i 2003, ble bespist på fiskemarkedet i Busan. F.v. Åshild Nakken (da representant for Eksportutvalget for fisk), Merete Kristiansen (også Eksportutvalget for fisk) og Knut Erik Olsen.