KB Storm er et hurtiggående fartøy skreddersydd for servicearbeid og dykking for havbruksnæringen. Foto: Maritime Partner.

Dykkerbåt til KB Storm overlevert

KB Storm AS har nylig fått overlevert” KB Storm” fra Maritime Partner i Ålesund. Båten, som er en Alusafe 1500 LDV (Light Diving Vessel), er et hurtiggående fartøy skreddersydd for servicearbeid og dykking for havbruksnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Båten ble levert i henhold til spesifikasjon og innen avtalt tid, til tross for den svært utfordrende tiden vi er i. Aktiviteten i verkstedet har vi klart å holde oppe til tross for dette og det er vi veldig stolte av, ier Peder Myklebust, CEO i Maritime Partner i en pressemelding. 

KB Storm er utrustet for to dykkere med backup og operatør/dykkerleder i aktre del av kabinen. Båten er spesifisert med utstyr som gjør den meget manøvreringsdyktig. Den kan holde posisjon ved oppdrettsanlegg og lignende uten å måtte ankre opp eller fortøye. Dette medfører at den er en stabil og trygg plattform å arbeide fra, skriver selskapet. 

KB Storm er designet og bygget for å håndtere all slags sjø og alle værforhold, og kan rekke over store strekninger på kort tid. Den er sertifisert av Sjøfartsdirektoratet for bruk i liten kystfart, det vil si at den kan gå utaskjærs og operere langs hele norskekysten.

- Fartøyet innfrir våre forventninger og vi er veldig godt fornøyde med produktet. Denne båten gjør oss i stand til å korte ned vår responstid til våre kunder samtidig som komforten og sikkerheten for mannskapet er på topp, sier Ola Krystad, daglig leder i KB Storm.

I tillegg til gode skrog- og fartsegenskaper er KB Storm utrustet med avansert navigasjonsutstyr og dekksutrustning, som gjør at båten også kan bistå på flere typer oppdrag innen maritime og marine operasjoner. Alusafe 1500 er i utgangspunktet en båt som er velegnet til mange formål, og kan også brukes til oppsyn, redning/SAR, patrulje og andre oppdrag, melder selskapet. 

Hoveddimensjoner Alusafe 1500 LDV - Light Diving Vessel:

  • Største lengde: 16,36 meter
  • Total bredde: 4,60 meter
  • Ant. passasjerer/mannskap: 4/6
  • Fart: 33 knop
  • Motor: Scania DI13
  • Vannjet: Hamilton HJ364
  • Manøversystem: Hamilton Blue Arrow

Om Maritime Partner: 

Maritime Partner AS selger og bygger hurtiggående båter av eget design. Maritime Partner har kunder over hele verden, og har passert 2.200 leverte båter. Båttyper strekker seg fra offshore redningsbåter, arbeidsbåter, patruljebåter, turistbåter og andre hurtiggående båter.