Nova Forflåte med ansatte i Edelfarm. Fra venstre Jan-Krister Hjemaas, Jostein Haugen, Jan-Robert Øksheim, Lars Stian Johansen, Øyvind Bjørknes. Foto: Steinsvik.

Edelfarm AS mottok Nova fôrflåte

Utsendte fra Edelfarm var nylig i Tallin for å overta sin nye fôrflåte levert av Steinsvik, som nå slepes langs norskekysten og skal døpes 5 mai.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Flåten er av typen Nova 600 og blir levert som nummer 8 av 19 kontraherte i Steinsvik sitt nyeste flåtedesign, melder Steinsvik i en pressemelding. 

Nova designet er optimalisert for skånsom håndtering av fôret og effektiv drift og gode arbeidsforhold for mannskapet ombord.

Om selskapene:

Steinsvik: 

  • Steinsvik er teknologi- og utstyrsleverandør til det globale havbruksmarkedet.
  • Selskapet har 600 ansatte med avdelinger i ti land, og en rekke kontorer langs norskekysten. Hovedkontoret ligger på Frakkagjerd i Rogaland.

Edelfarm: 

  • Edelfarm AS er en familiebedrift med 10 ansatte som er heleid av selskapet Edelfisk. Edelfarm er lokalisert med landbase 5 km fra Rognan i Saltdal kommune.
  • Selskapet har 2 matfiskkonsesjoner for oppdrett av laks og ørret. Edelfarm driver i samdrift med Wenberg Fiskeoppdrett AS.
  • Oppdrettsanleggene ligger på ASC-sertifiserte lokaliteter i Skjerstadfjorden innenfor Saltstraumen.

Edelfarm sin flåte måler 35 x 12 meter inklusive plattformer, har bofasiliteter for 3 personer og god ensilasjekapasitet. Med i leveransen er også et 12-linjers FeedStation fôringsanlegg og et integrert HD kamerasystem til 13 merder.

Videre er flåten levert med et avansert flåtestyringssystem som gir operatørene overvåkning av alle tankvolum, fjerndrift av trimtanker, overvåkning av lensepumper, styring og overvåkning av generatorer og brannovervåkning.

Åpen flåte 5. mai

- Flåten ble bestilt hos Steinsvik høsten 2017. Edelfarm AS og Wenberg Fiskeoppdrett AS, som eier flåten sammen, ser fram til å få den i drift på lokaliteten Daumannvik i løpet av mai, sier Sven Inge Skogvoll, daglig leder i Edelfarm AS.

- Dette blir for oss enda ett løft inn i framtiden. Vi jobber kontinuerlig mot nye mål i vår miljøvennlige og bærekraftige produksjon.

Render fra silorom. Foto: Steinsvik.

- Denne flåten blir, lik de andre flåtene vi eier, liggende på landstrøm, noe som vil kutte CO2-utslippene på lokaliteten betydelig, sier han. 

Sett fra et HMS-perspektiv mener han dette vil gjøre hverdagen litt enklere for driftspersonellet på lokaliteten. Flåten er utstyrt med alle fasiliteter og drifta kan bedre overvåkes via skjermrigg og et utall kamera over og under vann.

Styreleder i Edelfarm AS, Roger Øksheim, gleder seg til flåten skal døpes.

- På lørdag 5. mai inviterer vi til dåp på bryggen ved Rognan hotell. Vi holder åpen flåte fra 12:00–14:00. Alle er velkommen og det blir is til barna på Rognan hotell.

- Gir full kontroll

Odd Ronald Olsen salgssjef for Nord-Norge i Steinsvik sier at gjengen fra Edelfarm har vært svært bevisste på hva som har vært viktig for dem og sluttresultatet er en virkelig avansert flåte som de vil få nytte av i mange år fremover.

- Valgene de har gjort gir dem blant annet full kontroll lokalt på flåten samtidig som den er spesielt godt egnet til en eventuell fremtidig fjerndriftsløsning. Jeg gleder meg til den er på lokalitet, sier han.