Arbeidsbåtene Jørgen og Edel ligger klar til dåp.

Arrangerte dåp for nye arbeidsbåter

Torsdag 16. juni kunne Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm markere dåpen av to nye arbeidsbåter. Markering fant sted på Wenberg Innovation Park på Fauske, og båtene ble tildelt navnet «Edel» og «Jørgen».

Publisert

- Investeringen er i tråd med vårt langsiktige perspektiv. Bedre arbeidsforhold, redusert klimaavtrykk, mindre utslipp og bedre fiskevelferd bidrar til en mer bærekraftig tilnærming på hvordan vi gjør jobben vår, sa Jan Robert Øksheim i en tale på vegne av Edelfarm AS. 

De nye fartøyene er el-båter, som benytter seg av oppladbare batteri som drivkraft i tillegg til nødaggregat ved behov. Ved ordinær drift skal båtene kjøres med elektrisk kraft, som er stillegående og skal i henhold til produsent være mer skånsom for omgivelsene. Båtene er levert av Moen Marin AS, og har en prislapp på rundt 20 millioner kroner per båt. Tommy Berg og Lars Ivar Elvertrø fra Moen Marin deltok på dåpen. 

- Vi er takknemlige for oppdraget, og er spesielt takknemlige for at flere oppdrettere som Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm ser verdien av å satse elektrifiserte fartøy. I fjor leverte vi kun hybride fartøy, og dette er ei satsing som vi mener er riktig med tanke på fremtiden, sa Lars Ivar Elvertrø, salgsdirektør i Moen Marin AS. 

Som dåpsgave donerte Moen Marin et pengebeløp til Fauske Atletklubb og Rognan Idrettslag Turn på vegne av oppdragsgiverne. Victoria Wenberg og Charlotte Strøm utfylte rollen som gudmødrene til henholdsvis «Jørgen» og «Edel».

Omvisning ombord ny arbeidsbåt.

Tredje generasjon

Investeringen i nye arbeidsfartøy er i henhold til lakseoppdretterne en viktig del av en langsiktig strategi. Jørgen Wenberg fra Wenberg Fiskeoppdrett og Jan Robert Øksheim fra Edelfarm avholdte hver sin tale under dåpen. Begge er medeiere og ansatte i familiebedriftene, som har tilholdssted på Fauske og i Saltdal Kommune.

F,v, Jan Robert Øksheim, Jørgen Wenberg.

- Vi produserer laks sammen med Edelfarm, og er takknemlige for det samarbeidet vi har. Vi har begge jobbet med laks i tre generasjoner i Skjerstadfjorden, og vi har begge en visjon om å ta vare på fjorden som utgjør livsgrunnlaget vårt, sa Jørgen Wenberg. 

Jørgen Wenberg er ansatt som assisterende daglig leder i Wenberg Fiskeoppdrett, med faren Ørjan Wenberg som daglig leder. Jan Robert Øksheim er ansatt i Edelfarm, og har søsteren Alice Øksheim som nærmeste leder.

- Vi har felles mål for hvordan vi skal ivareta driften vår, spesielt når det kommer til grønne løsninger. Vi ønsker å takke spesielt DNB, Moen Marin og Enova for støtten, som har bidratt til at vi kan gjøre investeringer som dette, avsluttet Øksheim i dåpstalen.

Wenberg Fiskeoppdrett kunne for en måned siden markere åpningen av Wenberg Innovation Park på Fauske. Arbeidsbåten «Jørgen» skal ifølge oppdretteren kunne lades med overskuddsstrøm fra solcellene i Parken.

Ny arbiedsbåt på lokalitet.