Smilende og blide om kapp med sola. Fiskeriminister Per Sandberg flankert av Roger Øksheim Edelfarm (t.v) og Ørjan Wenberg fra Wenberg Fiskeoppdrett.

- Det vil komme flere konsesjoner

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) fikk seg en informativ luftetur i helikopter over Skjerstadfjorden mandag formiddag. Og et solid innblikk i hvordan havbruksnæringen i Salten drives.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

-Det vil bli jobbet for flere konsesjoner både her og i andre norske fjorder der det finnes et potensial. Og de vil garantert komme, sa fiskeriminister Per Sandberg da han besøkte Edelfarm og Salten.

-Jeg har lært en god del i dag om lokale forhold. Det som gjør Skjerstadfjorden unik er den store vannutskiftingen på grunn av Saltstraumen samt det lave saltinnholdet som gjør at lakseluse ikke har levelige kår i fjorden. Slike fjorder finnes det nok flere av i Norge og de må oppdages og benyttes. Selv om det vanskelig skal gjøres at forholdene er så gode som her, sa fiskeriministeren i følge en pressemelding fra selskapet.

Kan økes

Edelfarm og Wenberg Fiskeoppdrett har allerede fått tillatelse til utvidelse av produksjonen med fem prosent takket være lusefri fjord og måten det drives på.

-Jeg har selvsagt lest meg opp på virksomheten til Salten Aqua og selve fjorden. Besøket i dag har bare forsterket det positive inntrykket. Bedriftene gjør det bra, viser samfunnsansvar og tilfører lokalsamfunnene svært mye i form av kroner og øre på forskjellig nivå. Det skulle bare mangle at ikke produksjonen skal kunne utvides ytterligere så lenge forholdene ligger til rette for dette, sa Sandberg.

Sandberg tar med seg signalene han fikk i Salten med seg når man samme kveld fullførte sitt høringsutkast til produksjonsmeldingen som kommer senere i år.

Fornøyd oppdretter

Roger Øksheim på Edelfarm var godt fornøyd med møtet og signalene han fikk fra fiskeriministeren mandag. Troen på at havbruk i Skjerstadfjorden vil få levelige kår i årene framover ble styrket.

-Sandberg har satt seg inn i situasjonen, vi hadde en meget god tone på møtet og han forstår vår situasjon. Dessuten er han klar og direkte i de signalene han gir ut, sa Øksheim etter møtet på Edelfarm.