Alice Øksheim (30) på merdkanten. Foto: Nordic Blu AS

Ny daglig leder i Edelfarm

Alice Øksheim (30) tar over stillingen som daglig leder i Edelfarm etter Sven Inge Skogvoll (55). 

Publisert Sist oppdatert

Skogvoll fortsetter i ny stilling som produksjonssjef for all virksomhet i Skjerstadfjorden og selskapene tilknyttet Edelfarm og Wenberg Fiskeoppdrett. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Edelfarm AS ble startet av Jan Øksheim tilbake i 1983. Da Jan Øksheim gikk bort 29.januar 1997, overtok hans sønn, Roger Øksheim driften etter sin far. Nå 25 år senere overtar Rogers datter, Alice, og familien fortsetter å sette sine spor i Øksengården.  

Alice er født inn i næringen, og allerede som 15 åring hadde hun sin første jobb ved Edelfarm som vaskehjelp. Hun har med andre ord allerede levd et langt liv, med og rundt Edelfarm AS. 

Den nye daglige lederen har både befalsutdannelse fra Forsvaret og Bachelor innen havbruksdrift og -ledelse, i tillegg til bedriftens egen «3G eierskole». Tidligere har hun også jobbet som røkter, med administrative oppgaver og som produksjonssjef i Edelfarm AS før hun nå tar steget opp som daglig leder. 

Alice sier en i en kommentar at dette blir som å hoppe etter Wirkola da Skogvoll har gjort en meget solid jobb i bedriften gjennom en årrekke, og selskapet er svært glade for at Sven Inge ønsker å bidra for dem i mange år fremover i en ny og meget viktig rolle for fremtidens havbruk. 

Vil fortsette i mange år

Edelfarm AS ansetter i dag rundt 15 årsverk, og er en relativt stor bedrift og bidragsyter i Saltdal Kommune, eid av en lokal, engasjert familie. 

- Dette har vi planer om å fortsette med i mange år, og derfor rigger vi oss nå for den videre veien hvor Alice overtar hovedansvaret», sier pappa, Roger Øksheim. 

- Laksenæringen er i vinden som aldri før, norsk laks er noe av den mest bærekraftige og sunneste maten som produseres, og jeg vil være en bidragsyter for at Edelfarm AS skal ta nye steg for å fortsatt produsere verdens beste laks i Skjerstadfjorden, sier Alice.