Fra venstre: Svenn Idar Nordtveit, Kim Røssland, Kristine Moldenhauer Biseth og Arvid Skogseide. Foto: Eirin Pedersen

Skal produsere Egget for Hauge Aqua

Det nystartede selskapet Herde Kompositt AS overtar driften av livbåtfabrikk. De skal også produsere Egget for Hauge Aqua.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Herde Kompositt AS har signert avtale med Palfinger Marine Safety AS om overtakelse av  driften ved livbåtfabrikken i Ølve, Kvinnherad. Bak nysatsingen står fire gründere med lang  erfaring fra Palfinger, samt erfaring fra havbruk, som blir et av de nye satsingsområdene for  Herde Kompositt. Nysatsingen innebærer også en nylig inngått kontrakt om bygging av  Egget® for Hauge Aqua Solutions. 

Les også: Nå skal det første «Egget» endelig bygges

Vil styrke lokalt kompetansemiljø 

De fire eierne er Kim Røssland, Kristine Moldenhauer Biseth, Arvid Skogseide og Svenn Idar  Nordtveit. Fremtidige oppdragsgivere og samarbeidspartnere vil fortsatt dra nytte av  fabrikkens spesialkompetanse på komposittproduksjon. De fire eierne har til sammen 110  års fartstid på fabrikken, bred bransjekunnskap og inngående markedskompetanse. Herde  Kompositt har sterke ambisjoner om vekst og planene omfatter økt bemanning og etablering  i nye markeder.  

Kim Røssland blir daglig leder i det nye selskapet. 

Fortsetter livbåtproduksjon 

Herde Kompositt skal være en sterk bidragsyter til et levende og bærekraftig lokalmiljø.  Samtlige ansatte ved fabrikken får tilbud om å følge med til det nye selskapet. Palfinger blir  en god samarbeidspartner for det nye selskapet da noen livbåtmodeller fortsatt skal  produseres for dem ved fabrikken i Ølve.  

Skal bygge Egget for Hauge Aqua Solutions 

Herde Kompositt er tildelt kontrakt med Hauge Aqua Solutions AS om bygging av det første  Egget® E2000. E2000 er et flytende lukket gjennomstrømningsanlegg for fiskeoppdrett og  har 1850 kubikkmeter vann som oppdrettsvolum. Enheten er 21 meter høy og 15 meter i  diameter. Egget® som skal produseres i glassfiber skal bidra til å løse de største  hovedutfordringene for dagens havbruksnæring: lakselus, forurensing og rømming. Avtalen  ble inngått 19.02.2021. 

- Vi ser frem til å bidra i dette store innovasjonsprosjektet som kan bidra til en mer  bærekraftig oppdrettsnæring, sier daglig leder Kim Røssland.