Hauge Aqua hadde håpt på en tidsavgrenset dispensasjon for Egget, men slik ble det ikke. Foto: Hauge Aqua

Nei til «Egget»

Sist uke fikk Hauge Aqua negativt vedtak på søknaden om dispensasjon for å etablere oppdrett i lukkede, eggformede anlegg sør for Veøya.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det skriver rbnett.no

Politikarane var enige om at det er positivt med utvikling av ny teknologi for oppdrett, men flertallet mente likevel at ulempene var større enn fordelene. Saken var til endelig behandling i hovudutvalget for teknisk, plan, næring og miljø i Molde. Kommunalsjefen oppfordret til å avvise søknaden. Han viste mellom annet til eksisterende interkommunal sjøplan, og en rekke innvendinger fra kultur- og friluftsinteresser.

I debatten pekte flere på at den teknologiske utviklingen skjer fort, og at dagens plan allerede er utdatert og må reviderest. Politikerne poengterte at dette var en vanskelig sak med mange omsyn, men de endte altså med et nei.

- Vi er selvsagt skuffet, og hadde håpt på en tidsavgrenset dispensasjon, skriver selskapet på LinkedIn.

- Det er uansett godt å notere seg enigheten om teknologiretningen vår og et ønske om å legge til rette for flytende, lukket teknologi i planarbeidet. Vi vil nå vurdere å anke vedtaket. Blir vedtaket stående, må vi se på andre muligheter fremover, skriver de videre.