Illustrasjonsfoto: Egil Kristoffersen & Sønner sitt slakteri. Foto: EKS.

Legger ned om de ikke får nye lokaliteter

-Hvis vi ikke får egnede lokaliteter til å fortsette med oppdrett i Bø, så får vi heller legge ned, sier leder for Egil Kristoffersen & sønner (EKOS) i Bø i Vesterålen, Eva Kristoffersen til Highnorthnews.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bakgrunnen for at denne problemstillingen er kommet opp er EKOS’ behov for nye lokaliteter for oppdrettsmerder. Selskapet har produksjon av oppdrettslaks i Malnesfjorden, Stavsundet og på Ringstad i Bø, og søker nå om å få etablere en ny lokalitet på innsiden av Gaukværøya. Dette siste har skapt strid i kommunen.

Eva Maria Kristoffersen i Egil Kristoffersen & Sønner.

- Slik det ser ut nå er den muligheten vi har i nærmiljøet området innenfor Gaukværøya, og vi vil være i Bø. Å flytte ut av kommunen er ingen aktuell problemstilling, og har vi ikke god nok drift til å kunne tilby våre ansatte i slakteriet mer enn under 40 prosent stilling, så må vi ta konsekvensen av det, sier hun til nettstedet.

EKOS har i dag 21 fast ansatte i administrasjon, vedlikehold, røkting etc., og 16-17 på deltid i slakteriet.

En del møter og arbeid gjenstår før endelig søknad sendes kontoret for akvakultur ved næringsavdelingen i Nordland fylkeskommune. Normal behandlingstid 22 uker.

Hvis søknaden får den skjebne EKOS ønsker, så håper de å være klar til utsett av laks i de nye merdene våren 2017.