Illustrasjonsbilde av ørret. Foto: Rob Fletcher.
Illustrasjonsbilde av ørret. Foto: Rob Fletcher.

Oppdrettsnæringen jobber med avtaler i USA

Eksporten av ørret til USA har økt betraktelig det siste året. USA er nå det femte største ørretmarkedet målt i fersk hel fisk fra Norge. - Flere aktører jobber med langsiktige avtaler hvor norsk fjordørret nå etter hvert når bredere i distribusjonen, sier fiskeriutsending Egil Ove Sundheim til kyst.no.

Publisert

Som Norges Sjømatråds fiskeriutsending opplever han en stadig økt etterspørsel etter norsk antibiotikafri ørret.

- Ørreteksporten har også økt kraftig til USA i 2015 og USA er nå det femte største ørretmarkedet målt i fersk hel fisk fra Norge, etter en eksportvekst på 260 prosent i volum til 2647 tonn.

Egil Ove Sundheim. Foto: Norges Sjømatråd
Egil Ove Sundheim. Foto: Norges Sjømatråd
Eksport av ørret. Foto: Seaborn.
Eksport av ørret. Foto: Seaborn.

Eksportverdien var på like under 120 millioner kroner. Det er også en økning i eksporten av ferske fileter, forklarer Sundheim til kyst.no.

Attraktiv norsk fjordørret

- Som for laks, så ser vi klart en økende interesse fra norsk side inn i de etablerte kanalene i USA. Flere aktører jobber med langsiktige avtaler hvor norsk fjordørret nå etter hvert når bredere i distribusjonen, forklarer Sundheim til kyst.no.

Han sier at for laksen så bidrar valutasituasjonen positivt, men det er også en økende interesse i handelen for antibiotikafrie produkter av ørret, noe norske aktører kan levere på.

- Det amerikanske markedet for ørret domineres av produkter fra Chile og det er også en økning i importen herfra i 2015 på i underkant av ni prosent, legger han til.