Knut Frode Eide er daglig leder i Eide Fjordbruk.

Har hatt bedre tider

Eide Fjordbruk AS fikk et driftsresultat i fjor på knappe 22 millioner kroner av en omsetning på 210 millioner. På seks konsesjoner er det neppe noe eierne er fornøyde med.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Regnskapet til Eide Fjordbruk bærer preg av forskyvning i utsett og produksjon slik at det topper seg annethvert år. Å sammenligne 2015-tallene med 2014 gir derfor bare begrenset mening. Kanskje mer relevant å sammenligne med 2013, men da blir tidsspennet for stort i en bransje der lakseprisen er opp 100 prosent bare i løpet av det siste året.

Eide Fjordbruk AS har sammen med Tombre Fiskeanlegg AS og Lingalaks AS investert i en Thermolicer. I forbindelse med denne investeringen i fjor høst uttalte daglig leder i Eide Fjordbruk, Knut Frode Eide, til kyst.no at han vært svært godt fornøyd med investeringen.

eide fjordbruk

- Det har vore ein suksess og gått betre enn venta. Fyrste dagen hadde me nokre småtilpassingar, og sidan har maskina vore i kontinuerleg drift. Lusa forsvinn, laksen har det bra og me er godt nøgd, sa Eide til kyst.no.

Minus i Fyllingsnes Fisk

I Fyllingsnes Fisk AS, der Eide Fjordbruk er 100 prosent eier, ble det minusresultat i 2015. Driften på de to konsesjonene som ligger i selskapet gav en omsetning på 147 millioner kroner. Men rekordhøye kostnader gav et driftsresultat på minus 16 millioner kroner.

fyllingsnes fisk