Tor Johannes Hjertnes er ny samfunnskontakt i Eide Fjordbruk. Foto: Privat.

Ny samfunnskontakt i Eide Fjordbruk

Tor Johannes Hjertnes (63) har startet som ny samfunnskontakt i Eide Fjordbruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hjertnes startet i en 40 % stilling som samfunnkontakt første november i år, og forteller til kyst.no at den første perioden i selskapet har vært spennende, særlig det å møte en ny organisasjon som Eide fjordbruk og bransje.

- Det er mye som skjer i havbruksnæringen både på lang og kort sikt, så det er svært spennende, sier han.

Hjertnes har erfaring fra havbruksnæringen, der han har jobbet som forsker i Sildolje- og Sildemelindustriens Forskningsinstitutt (SSF), som nå er en del av Nofima. Der jobbet han blant annet med fôrutvikling.

Hjertnes vil ha fast arbeidsplass ved hovedkontoret til Eide Fjordbruk, som ligg idyllisk til på Eidestøa med Skogseidvatnet. Foto: Eide Fjordbruk.

Han har de siste årene vært rektor på Fusa Videregående skole, samt vært lærer og hatt undervisning innenfor blant annet akvakultur.

- Viktig med lokal forankring

Den nye jobben i familieselskapet mener han er interessant og spennende, og sier han er glad for å jobbe i et fremtidsrettet selskap som Eide Fjordbruk.

- Jeg er fra Fusa, og synes det er kjekt og viktig at Eide Fjordbruk har lokalt eierskap og forankring. Ikke minst har selskapet fått på plass en solid kompetanse, og jeg ser på dette som et ambisiøst og spennende selskap å jobbe i.

Hjertnes har også jobbet noen år i Fusa kommune, der han jobbet som miljøvernleder, og senere som plan og miljøsjef. Det mener han er en stor fordel med tanke på kunnskap om arbeid med arealplaner og annet arbeid som krever mye dokumentasjon.

63-åringen håper han som samfunnskontakt kan være med og bidra til å utvikle selskapet videre.

Larsen tilbake til Stord

Andreas Moe Larsen, er sluttet i Eide Fjordbruk og begynt i jobb hos Stord kommune. Foto: Eide Fjordbruk.

Hjertnes tok over samfunnskontakt-stillingen til Andreas Moe Larsen, men fikk jobbet en måned med han, hvor han fikk innføring i den nye jobben.

Moe Larsen sier til kyst.no at han er nå gått over i en stilling i Stord kommune.

- Det vart rett å slett litt for mye pendling frem og tilbake. Jeg innså at den som har denne stillingen må være mer tilknyttet hovedkontoret, samt være mer tilstede der enn hva jeg hadde anledning til, forteller Moe Larsen.