Konseptet «Eidsfjord Giant» skal bli 270 meter lang og 42 meter bred. Illustrasjon: Eidsfjord Sjøfarm
Konseptet «Eidsfjord Giant» skal bli 270 meter lang og 42 meter bred. Illustrasjon: Eidsfjord Sjøfarm

Fikk syv utviklingstillatelser: - Vi er skuffet

Fiskeridirektoratet har gitt tilsagn om syv utviklingstillatelser til Eidsfjord Sjøfarm sitt konsept «Eidsfjord Giant». Kjell-Børge Freiberg sier selskapet har stor tro på prosjektet, men er skuffet over antall tillatelser tildelt.

Oppdrettsselskapet Eidsfjord Sjøfarm søkte i august 2017 om 17 utviklingstillatelser til sitt prosjekt kalt «Eidsfjord Giant». Fiskeridirektoratet avslo søknaden i oktober 2018. Eidsfjord påklaget etterpå vedtaket, og i februar 2021 opphevet Nærings- og fiskeridepartementet Fiskeridirektoratets vedtak.

Etter en konkret helhetlig vurdering av konseptet kom departementet under tvil frem til at kravet til betydelig innovasjon er oppfylt. Saken ble sendt tilbake til Fiskeridirektoratet for en vurdering av øvrige tildelingsvilkår.

Nå har altså Fiskeridirektoratet kommet frem til at de øvrige vilkårene er oppfylt, og de gir Eidsfjord Sjøfarm tilsagn om 5.175 tonn MTB, fordelt på seks utviklingstillatelser à 780 tonn og én utviklingstillatelse à 495 tonn. De avslår samtidig søknaden hva gjelder de øvrige omsøkte 8.085 tonn.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP