Foto: Seaborn

Nærmer seg rekordhøye fire milliarder i omsetning

Seaborn økte omsetningen med nær 800 millioner kroner, på tross av en volumnedgang på ca 10-12 % i fjor. - Vi hadde en «all time high» omsetning i 2016, der vi økte til cirka 3,9-4,0 milliarder, fra 3,2 milliarder i 2015, sier Frank Yri i det bergenske eksportselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Viseadministrerende direktør Frank Yri, sier at Seaborn legger bak seg ett fantastisk år med «all time high» omsetning, der de omsatte for nær fire milliarder kroner i 2016.

- Vi har hatt en fantastisk utvikling i Seaborn, sammen med alle oppdretterne som vi jobber tett med, sier Yri til kyst.no.

De rekordhøye lakseprisene som har vært i 2016 har preget omsetningen til selskapet, og Yri sier at desember var preget av høye priser og lavere «julesalg» enn vanlig pga dette.

- Høye priser og lite kampanjer førte til nedgang i volumet fra Norge på over 25 % i desember. Mindre fisk fra Norge førte også til bedre marginer på laks og ørret for desember 2016 vs 2015.  Seaborn hadde en god desember måned, men ikke mer travelt enn andre år, poengterer han.

Frank Yri sier at eksportselskapet nærmer seg fire milliarder kroner i omsetning. Foto: Seaborn.

Han sier at prisene de fikk i juleukene var 70 -90 kr på 3+ kg mot ca 45-50,00 kr i 2015.

- Vi hadde en «all time high» omsetning i 2016 for Seaborn, der vi økte omsetningen til ca 3,9/4,0 milliarder, fra 3,2 milliarder i 2015, sier Yri fornøyd.

Les også om 2015 resultatene her: Et fantastisk år for Seaborn som selger for 3 milliarder

Rekordhøy omsetning

Han sier at selskapet vil fortsette med sin målrettede strategi på vekst og utvikling videre i blant annet USA, og har også opprettet eget kontor i statene.

Han påpeker også at det er svært positivt at Kina nå åpnes opp igjen for norsk laks og ørret.

- Endelig. Vi trenger flere land og kunder som kan kjøpe og spise det det fantastiske produktet vi har å selge. Men, det er fortsatt mange andre land som har stort potensiale og som jeg tror blir vel så viktige i tiden som kommer og for fremtiden. Laks og ørret fra Seaborn kommer til å bli viktig for mange i årene som kommer. 

Selskapet sender per dags dato mest fisk til Europa, Asia og USA.

Vil ansatte flere

Eksportøren har samme antall ansatte som i 2015, men med en økning i omsetningen på 800 millioner, vil de utvide.

- Vi skal ansette flere i fremtiden og ser nå etter erfaren innkjøper og relasjonsbygger mot oppdretterne, opplyser Frank Yri til kyst.no.

  • Seaborn er et salgsselskap for fisk grunnlagt og eid av en rekke oppdrettsselskaper i Norge, lokalisert langs Norges kyst fra Hordaland til Troms.
  • Seaborn er en betydelig distributør av norsk laks og fjordørret.
  • Selskapet har 30 ansatte stasjonert i blant annet Bergen og Sverige.