Foto: Norges sjømatråd

Stort fall i lakseeksporten til Kina

Etter at lakseprisen til Kina de siste ukene har økt, har vi sett en nedgang i den totale eksporten av fersk hel laks. Forrige uke falt eksporten av fersk hel laks til Kina med 34 prosent til 240 tonn.  Det melder Norges sjømatråd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Torsdag i forrige uke ble det påvist tilfeller av Covid-19 i Beijing som ble knyttet til hovedstadens største ferskvaremarked Xinfadi. I jakten på smittekilden ble det søkt blant både mat og mennesker, noe som også rammet norsk laks.

Kinesiske “Center for Disease Control and Prevention” slo onsdag denne uken fast at laks ikke er smittekilden for utbruddene.

Berørte norske sjømateksportører har rapportert om logistikkutfordringer til Beijing. På grunn av det nye smitteutbruddet har også en rekke flyvinger til og fra Beijing blitt kansellert.

- Etter at lakseprisen til Kina de siste ukene har økt, har vi sett en nedgang i den totale eksporten av fersk hel laks. Forrige uke falt eksporten av fersk hel laks til Kina med 34 prosent i til 240 tonn. Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser det nye smitteutbruddet i Beijing vil ha for lakseeksporten fremover, sier Victoria Braathen, Sjømatrådets fiskeriutsending til Kina.