Marius Gaard, analytiker for Sparebank1 Markets. Foto: Therese Soltveit.

Tror lakseprisen vil gå ned

Lakseprisen fortsatte oppover i forrige uke og endte på nær 63 kroner. Analytiker Marius Gaard i Swedbank sier til kyst.no at lakseprisene har steget fordi euroen har styrket seg mot kronen, og fordi vi nærmer oss påske. Prisen fremover tror han derimot vil gå ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge Akvafakta steg spotprisen til oppdretter med 91 øre fra uke 11 til 12 og endte på 62,87 kr/kg. Les mer om lakseprisen her. 

Marius Gaard sier at etterspørselen etter laks er bra når prisen er stabil og lav, men mener det er generelt bra for alle når prisen er på et nivå som alle kan leve med.

Analytiker Marius Gaard i Swedbank mener lakseprisen kommer til å ligge mellom 50-60 kroner resten av året, og bunner ut i oktober. Illustrasjonsfoto: Therese Soltveit.

- Globalt sett er det mindre fisk i markedet nå enn i fjor og flere brukte nok de ukene med priser på 50-tallet til å fylle opp lageret, påpeker han.

- Hva tror du vil skje med prisen fremover?

-  Vi går snart inn i periode hvor volumet skal opp sammenlignet med i fjor, samtidig med at spot volumet skal enda mer opp og da tror jeg heller at prisene skal ned enn opp, opplyser analytikeren.

- Jeg tror prisen skal ligge mellom 50-60 kroner resten av året og at den bunner ut i oktober, legger han til.