MMC First Process er nominert bl.a. for en strategisk satsning på teknologiutvikling, innovasjon og løsninger som skal bidra til økt fiskevelferd, biomassesikkerhet og kvalitet i et globalt marked. Bildet viser salgsdirektør Frank Edvard Vike, markedsdirektør, Per Helge Devold og CEO Petter Leon Fauske . Foto: Pål Mugaas Jensen

MMC er nominert til Innovasjon Norge-pris

Som eneste havbruksrelaterte selskap er MMC First Process en av ti nominerte til Eksportprisen 2021.

Publisert Sist oppdatert

Det er Eksfin, Innovasjon Norge og Eksportstrategirådet som sammen deler ut Eksportprisen.

I vurderingen legger juryen vekt på kriteriene:

  • Bedriften må ha en høy eksportandel
  • Bedriften må vise til verdiskaping i Norge
  • Bedriften må vise til markedsmessig fremgang
  • Bedriften må levere en nyskapende løsning eller et nyskapende produkt

Av de ti nominerte du kan lese mer om her, er MMC First Process altså eneste som har en direkte link til havbruksnæringen.

I begrunnelsen for nominasjonen heter det bl.a. at “Selskapet er en verdensledende leverandør av utstyr til håndtering, prosessering og kjøling av sjømat. Bedriften leverer løsninger for fiskevelferd og verdiskaping til brønnbåter, pelagiske båter, pelagiske prosessanlegg og landbasert oppdrett.

De skriver videre at “MMC First Process er nominert på grunn av sin satsning på produksjon og sammenstilling i Norge, en positiv utvikling i eksportandel og strategisk satsning på teknologiutvikling, innovasjon og bærekraftige løsninger som bidrar til økt fiskevelferd, biomassesikkerhet og kvalitet i et globalt marked.

Prisen vil i år bli utdelt på Eksportkonferansen som avholdes 23. mars i Oslo