Hege Hovland er Key Account Manager i Elanco. Foto: Elanco

Hege Hovland til Elanco

Hege Hovland har startet i ny stilling som “key account manager” for sør-og vest-Norge i Elanco.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hovland kommer fra stillingen som markedssjef i Benchmark Breeding and Genetics. Hun er utdannet fiskehelsebiolog med hovedfag i kveite, og har et stort engasjement for laksenæringen. Nå gleder hun seg til å ta fatt på nye oppgaver hos Elanco, i tillegg til at hun holder på med en master i ledelse og kommunikasjon.

- Jeg hadde lyst til å kombinere fagområder og hadde sansen for at  man kan ha så stor nytte av kommunikasjonsfaget som fiskehelsebiolog. Det er så viktig å fortelle hva vi driver på med.  Vi er avhengige av at kunden vår forstår oss, og at vi jobber tett sammen slik at vi får maksimalt ut av produktene og fisken, sier Hovland.

Hun forteller at havbruksnæringen er en bransje med utfordringer, både i drift og omdømme.

- Men, det gjøres mye godt arbeid, og den siste tiden har det skjedd mye spennende spesielt på fiskehelsefeltet. Det kommer nye løsninger for avlusning og sykdomsforebygging. Vi blir bedre på å håndtere miljøutfordringer og fiskevelferd. Viljen til innovasjon er stor, det ser vi bl.a. på alle søknadene om FoU-konsesjoner og de mange spennende gründer-ideene som prøves ut.

- Det er næringens ansvar å drive slik at vi kan forsvare at samfunnet låner oss sine naturresurser, og det er vårt ansvar å vise samfunnet at vi gjør det og hvordan vi gjør det.

Hovland er klar på at fisken sin velferd er viktig for havbriksnæringen fremover.

-  Og så vil det selvsagt også i fremtiden være viktig at vi gjør ting som gjør at folk stoler på oss.

Hun forteller at en av grunnene til at hun hadde lyst til å jobbe i Elanco at hun synes de er fremtidsrettede.

- De jobber tungt med forskning og utvikling for bedre fiskehelse, og har noen veldig spennende nye produkter. Jeg pleier å si at «det er billigere å forebygge enn å hente seg inn» og akkurat dette er jo det vi i Elanco skal jobbe med.