Anne-Kristine Øen, administrerende direktør i Salmon Group. Foto: Salmon Group

Stor nordnorsk aktør går inn i Salmon Group

Ellingsen Seafood AS går inn som aksjonær i Salmon Group AS, Norges største nettverk for små og mellomstore produsenter av laks og ørret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Ellingsen Seafood er et selskap med et sterkt og godt renommé som reflekterer de verdiene vi har i Salmon Group. Med sine 11 konsesjoner er de en betydningsfull aktør i nord og deres eierskap vil bidra til å ytterligere styrke Salmon Group sin posisjon, sier Anne-Kristine Øen, administrerende direktør i Salmon Group. 

Salmon Group har som hovedoppgave å sikre sine eiere best mulige drifts- og rammevilkår. Dette gjør de først og fremst gjennom å inngå innkjøpsavtaler der aksjonærene på bakgrunn av samlet volum oppnår stordriftsfordeler. Salmon Group jobber også med politisk nettverksarbeid og omdømmebygging. 

Kvalitetsbevisste kunder

Ellingsen Seafood er at av de største havbruksselskapene i Nord-Norge. Hovedkontoret ligger på Skrova i Lofoten. Selskapet har 11 konsesjoner med produksjon i Vågan, Flakstad, Tjeldsund, Hadsel, Lødingen og Tysfjord kommune. De har også egen smoltproduksjon gjennom selskapet Silver Seed og driver sitt eget slakteri. 

Line Ellingsen, leder i Ellingsen Seafood. Foto: Ellingsen Seafood

- Ellingsen Seafood har som mål å være i forkant av utviklingen. Det må vi klare for å tilfredsstille krevende og kvalitetsbevisste kunder i inn- og utland, sier Line Ellingsen.

Ellingsen fortsetter: – Ved å være med i Salmon Group-nettverket får vi tilgang til gode innkjøpsordninger i tillegg til kunnskapsdeling og felles fokus på de viktigste driverne fremover. 

Bærekraft og fiskevelferd

Salmon Group har bærekraft og fiskevelferd høyt på agendaen. I fjor publiserte de forstudiet «Bærekraftig oppdrett av laks og ørret - Hva er det?». Nå er nettverket godt i gang med statusrapporter på selskapsnivå, og for et par uker siden publiserte de nyheten om vår nye fôrresept som gir et fôr med 20% lavere fotavtrykk. 

- Våre eiere representerer en viktig og fremoverlent kraft i norsk næringsliv. Dette er pionérer med sterk vilje til innovasjon og omstilling og med en uttalt ansvarsfølelse overfor mennesker og miljø der hvor de driver. Når de jobber effektivt sammen får de tatt ut sitt fulle potensiale, og vi er derfor svært glade for å ønske velkommen nok en solid bedrift inn i vårt nettverk, sier Anne-Kristine Øen.