Lokaliteten Båfjordstranda til Emilsen Fisk er nå slaktet ut. Den andre lokaliteten deres Lekafjorden 2, ligger i nærområdet og står nå for tur. Det oransje på bildet illustrerer en ILA-bekjempelsessone. Illustrasjon: Barentwatch.

Slakter ut resten av PD-fisken

Emilsen Fisk fikk på nyåret to påvisninger av PD på to ulike lokaliteter i Nord-Trøndelag. Roy Emilsen, daglig leder i selskapet sier til kyst.no at deres lokalitet Båfjordstranda nå er slaktet ut, og at de i neste uke starter utslakt av den andre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Emilsen Fisk fikk 17 januar påvist PD på lokaliteten Lekafjorden 2, og 1 februar påvist SAV-2 ved lokaliteten Båfjordstranda.

Det var etter rutineprøver utført av Mattilsynet i forbindelse med ILA-smitte i nærområdet,at det bekreftet PD på sistnevnte lokalitet Båfjordstranda hvor det sto 450 000 fisk, med en snittvekt på cirka 3,4 kilo.

Daglig leder Roy Emilsen sier de har slaktet ut fisken med PD, og skal nå slakte ut lokaliteten Lekafjorden også. Foto: Emilsen Fisk.

Roy Emilsen, som er daglig leder i selskapet opplyser til kyst.no at denne allerede er utslaktet og at Lekafjorden 2 står for tur.

- Onsdag 22 starter utslakting på Lekafjorden. Fisken har ikke hatt dødelighet eller tapt appetitt i perioden, opplyser han. 

Selskapet har tidligere uttalt at de frykter konseskvensene av PD, da det kan få store konsekvenser å slakte ut . I fjor gikk selskapet også sammen med Salmonor, Midt-Norsk Havbruk, og Sinkaberg Hansen sammen om å PD-vaksinere millioner av smolt for å unngå sykdom. Les mer om dette her.