Emilsen Fisk har nå ansatt Aoife Westgård som ny leder for biologi og fiskehelse i oppdrettsselskapet. Foto: Emilsen Fisk.

Emilsen Fisk styrker fiskehelseteamet

Aoife Westgård starter i stillingen som leder for Biologi og fiskehelse i Emilsen Fisk.

Publisert Sist oppdatert

Aoife Maloney Westgård kommer opprinnelig fra Leka i Trøndelag, har irsk mor og er 35 år. Westgård er utdannet veterinær ved Norges veterinærhøgskole, med akvamedisin som fordypning. Aoife har jobbet innenfor oppdrettsnæringen i ni år, og har i tillegg praktisert som dyrlege innenfor landbruket.

Westgård har bred erfaring innenfor forebyggende og utøvende fiskehelsearbeid, FoU og smittevern.  Hun kommer fra stillingen som veterinær i Aqua Kompetanse AS.

Aoife Maloney Westgård og Ingrid Repstad Jensen er nå det nye fiskehelseteamet i Emilsen Fisk. Foto: Emilsen Fisk.

- Felles verdier og felles mål er en viktig motivasjonsfaktor. Emilsen Fisk sitt slagord «Det handler om stolthet, kunnskap og nærhet» oppsummerer dette godt. Jeg gleder meg til å bidra med beslutningsstøtte og å jobbe sammen med dyktige ansatte i selskapet for å bedre fiskens helse og velferd, og samtidig en mer lønnsom produksjon, sier Aoife i en pressemelding. 

Godt samarbeid

Produksjonsleder Robert Aakvik sier de har i en årrekke hatt ett tett og godt samarbeid. 

- At hun nå ønsker å bli en del av Emilsen Fisk er for oss en tillitserklæring. Sammen med Ingrid Repstad Jensen som har vært veterinær hos Emilsen Fisk siden høsten 2019, har vi nå ett svært sterkt fiskehelseteam.

- Som en av landets fremste veterinærer med akvakultur som spesialfelt, vil erfaringen og kunnskapen Aoife tar med seg inn i bedriften vil være med å styrke fiskehelsearbeidet ytterligere. Med både Ingrid og Aoife på laget er vi godt rustet for å fortsette å gjøre en god jobb. Kartlegging, overvåking og forebygging gir oss muligheten til å foreta de riktige valgene, som gir de beste resultatene, både biologisk og økonomisk, legger Aakvik til.