Endúr Sjøsterk AS og SalMar Farming AS har inngått avtale om bygging av fôrflåte. Foto: Endúr Sjøsterk AS

Endúr Sjøsterk lander flåtekontrakt med SalMar Farming

Endúr Sjøsterk AS har blitt tildelt kontrakt med SalMar Farming AS på bygging av en nøkkelferdig fôrflåte med betongskrog.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fôrflåten vil være konstruert til bruk for ekstra værutsatte lokaliteter, og skal blant annet klassifiseres for en signifikant bølgehøyde (Hs) på 5,5 meter. Levering er planlagt høsten 2019, sies det i en pressemelding.

- Endúr Sjøsterk er stolt over å bli tildelt denne flåtekontrakten fra SalMar Farming AS. Vi skal levere til en kunde som har klare ambisjoner om å opprettholde en ledende posisjon i den globale oppdrettsnæringen, blant annet gjennom dedikert fokus på kostnadseffektiv drift og høy operasjonell effektivitet. Det stiller store krav til oss som flåteprodusent, sier daglig leder Øyvind Risnes i Endúr Sjøsterk.  

Tilpasset krevende værforhold

Fôrflåten som skal leveres SalMar Farming AS er på 17 x 34 meter og har en lastekapasitet på 600 tonn med fiskefôr. Flåten får en utrustning som er ekstra dimensjonert for bruk på svært eksponerte lokaliteter som er utsatt for krevende værforhold. Dette stiller store krav til alle komponenter og løsninger som utsettes for sterk vind og stor bølgehøyde.

- Vi registrerer en økende interesse for flåtekonsept som gir oppdretterne en langsiktig trygghet for løsninger som gir fleksibel og kostnadseffektiv bruk i mange tiår fremover. For oss som produsent av betongflåter er det interessant å se at det nå i større grad fokuseres på levetidskostnaden knyttet til fôrflåten, og i mindre grad på selve investeringskostnaden, sier Risnes.