Endúr Sjøsterk AS har ansatt Mons-Ove Hauge som ny daglig leder. Foto: Endúr Sjøsterk AS.

Mons-Ove Hauge ny leder i Endúr Sjøsterk AS

Mons-Ove Hauge (50) er ansatt som ny daglig leder i Endúr Sjøsterk AS.  Hauge tiltrer 1. oktober og overtar for Øyvind Risnes som har takket ja til ny lederjobb utenfor konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Endúr Sjøsterk AS melder i en pressemelding at Mons-Ove Hauge har 30 års erfaring fra praktisk akvakultur, forskningsmiljø, produktutvikling, salg og administrasjon. Blant annet som daglig leder i den tidlige fôrflåte- og utstyrsprodusenten Ocea, som gründer og leder i ingeniør- og konsulentselskapet Head Energy AS. Han har også erfaring fra Nofima, Aquabyte, Servicebåt og nå de to siste årene som medeier og styreleder i Elax AS som blant annet står bak et nyutviklet bløggefartøy.

Konsernsjef Hans Petter Eikeland i Endúr ASA er veldig godt fornøyd med at Mons-Ove Hauge har sagt seg villig til å overta ansvaret for å videreutvikle Endúr Sjøsterk AS.  

- Dette selskapet har vært en suksesshistorie siden vi overtok det for godt og vel to år siden. I løpet av denne tiden har selskapet tredoblet omsetningen til nærmere 150 millioner i 2019 og sikret Endúr et solid fotfeste som en attraktiv leverandør til havbruksnæringen.  Nå får vi på plass en sterk og attraktiv lederkapasitet med et omfattende kontaktnett. Mons-Ove har den rette erfaringen og kompetansen som skal til for å sikre fortsatt vekst, slår Eikeland fast.

Mons-Ove Hauge, som er bosatt i Austevoll, er på sin side ikke i tvil om at Endúr Sjøsterk AS har store muligheter for å kunne forsterke sin posisjon som en ledende leverandør av betongflåter til oppdrettsnæringen.

- Selskapets har en kostnadseffektiv produksjon på egen lokasjon med dyktige medarbeidere som sitter på en omfattende erfaring. Jeg gleder meg til å videreutvikle Endúr Sjøsterk sine betongløsninger til å bli enda mere konkurransedyktige inn mot markedet både i Norge og på andre siden av Nordsjøen, sier Hauge.

Den nye lederen for Endùr Sjøsterk AS opplever plattformen for videre vekst som ytterligere styrket de siste månedene.

- Fusjonen med Oceano AS tidligere i sommer har bidratt til at Endúr-konsernet har styrket sin tilstedeværelse i havbruksnæringen. Nå har vi to spennende søsterselskap i ØPD og Installit AS som begge sitter på relevant kompetanse og kapasitet Endúr Sjøsterk vil kunne dra nytte av, sier Hauge.

Gir seg i Endùr Sjøsterk 

Øyvind Risnes sier til Kyst.no at etter mer enn 11 travle og hektiske år i konsernledelse og selskapsledelse i Bergen Group/Endúr-systemet, så overtar han senere i høst ansvaret for Grønneviken AS, en industribedrift som holder til på Laksevåg i Bergen og som tilbyr arbeids- og opplæringsplasser til mennesker som trenger en noe mere tilrettelagt arbeidshverdag.

- Det er en veldig spennende bedrift med totalt 160-170 fast ansatte og deltagere. Samtidig som jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgavene som venter på meg der, så er det ikke tvil om at jeg går fra en spennende arbeidsplass og en drømmejobb jeg kommer til å savne lenge; dyktige og løsningsorienterte leverandører, et robust og inspirerende miljø, konstruktive og fremoverlente kunder og et markedet med store muligheter fremover, opplyser han.