Fôrflåten som skal til GIFAS bygges på Stamsneset i Bergen. Foto: Endur Sjøsterk

Endúr Sjøsterk AS tildelt kontrakt fra GIFAS på bygging nøkkelferdig fôrflåte

Endúr Sjøsterk AS har blitt tildelt kontrakt med Gildeskål Forskningsstasjon (GIFAS) på bygging av en nøkkelferdige fôrflåte med betongskrog for levering i 1. kvartal 2020. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fôrflåten vil ha en samlet lastekapasitet på totalt 700 tonn, og leveres med komplett bolig- og kontormodul beregnet for døgnbemannet drift. 

Gildeskål Forskningsstasjon (GIFAS) er en privateid havbruksstasjon med base i Gildeskål i Nordland. GIFAS gjennomfører forskningsprosjekter innen biologiske og teknologiske problemstillinger både i småskala og full kommersiell skala.

-GIFAS er en viktig kunde for Endúr Sjøsterk. Vi ser spennende muligheter med å levere til et anerkjent akvakulturmiljø som legger vekt på at det skal være kort vei mellom FoU og næringsutvikling. Dette skal bli en fremtidsrettet flåte som vi tror vil tilføre GIFAS stor fleksibilitet i mange tiår fremover, sier daglig leder Øyvind Risnes i Endúr Sjøsterk.

Kontrakten med GIFAS er den andre kontrakten på levering av nøkkelferdig fôrflåte som Endur Sjøsterk har blitt tildelt i 2. kvartal 2019. Selskapet har per dato en ordrebok som vil mer enn doble omsetningen fra 2018 til 2019 og som gir aktivitet ut 1. kvartal 2020.