Foto: Entec

Entec Group kjøper Norpartners

Entec Group i Ulsteinvik kjøper selskapet Norpartners i Fosnavåg, med tilhørende fabrikker som produserer komposittprodukter i Latvia.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapet i en pressemelding.

- Komposittprodukter er sterkt etterspurt innen landbasert oppdrett, nyskapende sjøbasert oppdrett, tanker til prosessindustri og fornyelse av kommunale høydebasseng. Vi har lenge sett etter muligheten til å øke vår produksjonskapasitet og gjennom oppkjøpet av Norpartners får vi til dette, sier Håvard Haanes, konsernsjef Entec Group.

Hovedeierne i Norpartners er Arne Lillebø og Ivar Gaustad. Partene er enige om ikke å opplyse om salgssummen, men bekrefter at vesentlige deler av oppgjøret skjer i form av aksjer i Entec Group.

- Vi tror det er et gunstig tidspunkt for å gå inn som eiere i Entec. Vi har lykkes med å bygge opp både anleggene og en god forretningskultur i Latvia, og Entec styrker seg gjennom oppkjøpet, sier Ivar Gaustad i Norpartners.

Kvamsøya viktig

Til nå har all produksjon av komposittprodukter i Entec-regi skjedd på Entec Brimers fabrikk på Kvamsøya. Denne fabrikken vil fortsatt bestå som en viktig del av Entec-konsernet.

- Kvamsøya har vært, er og vil fortsatt være en viktig del av Entec, og det er ikke planer om å trappe ned eller flytte produksjon derfra, understreker Haanes.