Er dette fremtiden i sjø?

Havbruksnæringen tar stadig nye steg for å bli mer miljøvennlig. Noen steder prøves det ut systemer som kan samle slam i konvensjonelle merder. Dette vil kunne forbedre bunnforholdene der naturen ikke i samme grad ordner opp, for eksempel i terskelfjorder. Alt som samles opp er til det bedre.

Kontrollere utslipp

Og ikke minst; det gir mulighet for å kontrollere utslipp, og for å sample opp, tørke og videreforedle slammet på forskjellige måter. Det dreier seg om å optimalisere – også på dette området.

Lær mer om hvordan dette gjøres på Hardingsmolt sitt anlegg i Fitjar, med utstyr for slambehandling fra Blue Ocea Technology.  Stikkord er: Kompakte anlegg som du får plass til på sjø (eller på begrenset areal på landbasen), energieffektive systemer –og stor effektivitet i behandling av slammet.

Fleksibilitet

En annen ting er å vurdere er behovet for fleksibilitet. Hvordan er behovet ditt om 1 år? Om 3 år? 5? Låser du deg til et system og til en gitt kapasitet? Og hva skal du gjøre med slammet?

Land eller sjø?

Vi har de fleksible løsningene som enkelt kan bygges ut (Plug&Farm®) –og ikke minst prosess- og kjemikompetansen: Rådgivere og systemleverandør innen slam fra havbruksnæringen.

Landbasert oppdrett eller lukket i sjø? Vi hjelper deg. Og vi har hele kysten som vårt nærområde.

Les mer

For mer informasjon, ta kontakt med


Salgssjef Allan Ødegaard
Telefon: 909 48 108
Epost: allan@blueoceantechnology.no