Erna Solberg med klar tale fra regjeringen til oppdretterne.

– Ikke aktuelt med høyere produksjon

- Det er uaktuelt å øke lakseproduksjonen inntil næringen får kontroll med den biologiske situasjonen, sier statsminister Erna Solberg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Foranledningen er et besøk på DOF-skipet Skandi Vega i Bergen, der statsministeren og finansminister Siv Jensen var for å lære mer om den vanskelige situasjonen i offshorenæringen. Norsk Fiskeoppdrett / kyst.no viste til det paradoksale i regjeringens uttalte satsing på sjømatnæringen som en slags kompensasjon for nedgangen i oljenæringen, mens virkeligheten viser at lakseproduksjonen går ned. Her var Erna Solberg klinkende klar.

- Det er ikke aktuelt å øke lakseproduksjonen før næringen har kontroll med den biologiske situasjonen, sa Erna Solberg, og viste til luseproblemene. Siv Jensen supplerte med at regjeringen ser på sjømatnæringen som en næring med et stort potensial, og som vil være svært viktig i fremtiden, men altså ikke før næringen selv har kontrollen.

Skjer mye

- Vi ser at det skjer mye i laksenæringen for tiden, og vi har gitt en rekke FoU-konsesjoner for å stimulere til utviklingen. Dette kommer vi til å ha mye fokus på i fremtiden, sier Erna Solberg, som fastholder regjeringens mål om at lakseproduksjonen kan femdobles innen 2050.

Les også: Storfint besøk på Skandi Vega