Monica Mæland, Erna Solberg, Per Sandberg og Ingvil Smines Tybring-Gjedde under havkonferansen 2016. Foto: Vibeke Blich/Skipsrevyen.

- Vi er alle utålmodige og ønsker vekst nå

Erna Solberg, Monica Mæland og Per Sandberg hadde i forkant av "Havbrukskonferansen 2016" i Bergen, et pressetreff på bryggen. At havbruksnæringen trenger vekst og har et enormt potensial, var de alle enige om.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fokuset til statsministeren var bærekraft utviklingen til havbruksnæringen, og potensialet for mer arbeidsplasser når havbruksnæringen møter subsea/offshore bransjen.

- Vi ser at havbruksnæringen har et veldig potensiale. Spesielt for teknologi utviklingen, sier Statsministeren.

Les også: Starter arbeidet med havstrategi

Hun hadde også med seg en representant fra Radøy-selskapet Hauge Aqua som har utformet egget, og snakket videre om utviklingen av utviklings konsesjoner.

Hauge Aqua representant, Monica Mæland, Erna Solberg, Per Sandberg, Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Foto: Vibeke Blich/Skipsrevyen.

Tror på utviklingskonsesjoner

Per Sandberg tok ordet og sa at ambisjonene for vekst er helt enorm.

- Men dette er en næring vi ser har et stort potensiale, utviklingskonsesjoner blir en viktig del av veksten til havbruk fremover. Jeg har virkelig tro på at dette skal vi få til og klare, sa Sandberg, og var svært fornøyd med at så mange har søkt om utviklingstillatelser.

Han kunne avsløre til kyst.no at ingen nye prosjekter ville bli lagt frem under havbrukskonsferansen fra Nærings- og fiskeridepartementet.

- Jeg ser frem til konferansen, og ser frem til de innspillene vi får iløpet av dagen. Vi er alle utålmodige og ønsker en vekst nå. Jeg er optimist, dette skal vi få til, uttalte han.

Ifølge statsministeren skal dagens konferanse bære inn i regjeringens strategi, men hvor mange arbeidsplasser fremtidsnæringen gir synes hun er vanskelig å tallfeste, men tror likevel på tusenvis.

- Vi ser størst potensiale for arbeidsplasser i havbruk fremover, konstaterte statsministeren.

– Det forteller hvilket potensial det er, ikke bare i økt produksjon, men også i økt sysselsetting. For hver tiende arbeidsplass vi skaper, gir det syv nye arbeidsplasser innen service, la han til.