Helge Møgster.

– Få bort formueskatten

- Regjeringen må prioritere arbeidet med å fjerne formueskatten. Denne er konkurransevridende og favoriserer utenlandske eiere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Helge Møgster er storaksjonær i flere børnoterte selskaper, blant andre offshore-rederiet DOF, Austevoll Seafood og Lerøy Seafood Group. Under et møte med statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen om bord i et av DOF-skipene i går, kom han med klare råd til regjeringen.

- Arbeidet med å fjerne formueskatten er viktigere enn å redusere andre skatter. Det bør gå foran reduksjon i selskapsskatten, sa han. Møgster hevdet at en redusert selskapsskatt er noe alle vil ha en fordel av, også utenlandske selskaper, men det faktum at utenlandske eiere slipper unna formueskatt i Norge, er svært konkurransevridende og uheldig.

Erna Solberg svarte at hun var helt enig i at formueskatten må fjernes, men la til at den politiske viljen på Stortinget ikke gjør dette mulig.

- Regjeringen har et mål om å fjerne formueskatten, men samtidig må vi se på hva vi kan samle politisk flertall for, sa hun.

Les høyrepolitiker Ove Trellevik sin kommentar om formueskatten, og se regnstykket hans der han sammenligner en utenlandsk eier med en norsk eier.

Les: Ap-politikk svekker norske lokaleigde arbeidsplasser