Björn Ronge, markedssjef for PTAqua sier det er viktig å tilby riktig type fiskefôr til de mange forskjellige artene, ettersom behovene er så ulike. Foto: PTAqua.
Björn Ronge, markedssjef for PTAqua sier det er viktig å tilby riktig type fiskefôr til de mange forskjellige artene, ettersom behovene er så ulike. Foto: PTAqua.

SPAROS og PTAQUA går sammen for å tilby skreddersydd ernæring

Oppblomstringen av marin yngelproduksjon har gjort at selskapene Sparos og PTAqua har gått sammen for å tilby skreddersydd fôr for dette markedet. 

Publisert Sist oppdatert

Flere fiskeanlegg vil nå ha enkel tilgang til skreddersydd fôr fra SPAROS, gjennom Pacific Trading Aquaculture Ltd. (PTAqua)s distribusjonsplattform. De skreddersydde fôrproduktene mener de vil være til stor nytte for settefiskanlegg med fokus på larvefiskstadier av arter som seriola, seabass, seabream, torsk og spesielt berggylt, kommer det frem i en pressemelding. 

- SPAROS sine produkter er et svar på det økende behovet for innovative ernæringsløsninger for både tradisjonelle og fremvoksende akvakulturarter. Med oppblomstringen av marin yngelproduksjon i Norge og EU følte vi behov for å spesialisere vår portefølje ytterligere og tilby skreddersydde produkter for dette fremvoksende markedet. Arter som berggylt krever førstegangsfôr av beste kvalitet og er notorisk vanskelige å avvenne fra levendefôrstadiet, sier Björn Ronge, markedssjef for PTAqua i pressemeldingen.

- Etter flere år med forskning fra NOFIMA og SPAROS har de utviklet en spesiell serie med mikropellets for tidlig avvenning som vi nå kan tilby kommersielt til marine klekkerier, legger han til.

SPAROS sine produkter er formulert for spesifikke fiskearter ved å bruke toppkvalitet og lett fordøyelige ingredienser som de mener hjelper klekkerier til å utmerke seg i ytelse og kvalitet. Disse fôrene produseres ved bruk av kaldekstrudering og mikroinnkapslingsteknikker for å sikre maksimal beskyttelse av vannløselige næringsstoffer, som fex. taurin, samtidig som de oppfyller ernæringskravene til larvene.

- På larvestadiet er det ikke alle fiskearter som trives med samme mikrofôr. Det som fungerer for sea bream fungerer kanskje ikke for piggvar eller berggylt. Det er betydelige forbedringer i fiskeytelsen når du skreddersyr formuleringen eller de fysiske egenskapene til pelleten til hver enkelt fiskeart. Gjennom samarbeid med forskningsinstitutter og tilbakemeldinger fra våre kunder, har vi fokusert på å diversifisere og skreddersy fôr til ulike fiskelarver, noe som gir betydelige ytelsesfordeler i det lange løp, sier Luis Conceição, medgründer og FoU-direktør fra SPAROS.