Selskapsrepresentanter fra ESTRO: (fra venstre) Espen Øvreeide, Geir Soltvedt, Trond Marøy foran SeaNest med gjenfangsmodul.

Imenco Aqua kjøper Estro

Oppkjøpet av Estro skal sette fokus på miljøvennlige produkter for rensefisk.

Publisert Sist oppdatert

Imenco Aqua legger til grunn ytterligere satsing innenfor fiskevelferd og akvakultur som motivasjon for oppkjøpet av Estro. 

Gründerne Espen Øvereide og Trond Marøy startet Estro tilbake i 2018 og selskapet har siden den gang levert tusentalls rensefisk skjul og gjenfangstløsninger.

Selskapet påpeker at det i dag benyttes store mengder rensefisk for å holde lusebestanden nede. Rensefiskskjul sier de er avgjørende for rensefiskens velferd og overlevelsesgrad i en merd med laks. 

FNs miljøprogram estimerer at mellom 9 og 14 millioner tonn plast havner i havet hvert år. De anslår også at dette tallet vil øke til 23-37 millioner tonn innen 2040, om man ikke tar grep. 

- Det er utrolig viktig at vi som arbeider innenfor akvakultur tar vare på havet og ikke benytter produkter som avgir plast til havet. Her tilfører Estros produkter miljøaspekter og -løsninger, forklarer daglig leder Trond Marøy. 

Konsernsjef Rune Bringedal i Imenco-gruppen, er svært fornøyd med oppkjøpet, og ser både synergier og muligheter med innlemming av Estro i Imenco Aqua.

- Vi gleder oss stort over å få flere gode produkter og ikke minst flere nye kollegaer med solid erfaring og kompetanse inn i Imenco Aqua, avslutter Storsveen.