Folla Maritime Service AS har inngått kontrakt med Nærøysund Aquaservice AS om levering av servicefartøy. Illustrasjonsfoto: Folla.

Nærøysund Aquaservice får nytt servicefartøy

Folla Maritime Service AS har inngått kontrakt med Nærøysund Aquaservice AS om levering av servicefartøy av typen Follawork 35 i andre kvartal av 2018.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi er stolte av at Nærøysund Aquaservice velger oss som leverandør, og vi ser frem til et tett samarbeid med dem utover våren. Dette vil være den niende varianten av Follawork 35 som vi har produsert de siste 2-3 årene, og vi er glade for at etterspørselen fortsatt er stor for denne fartøystypen, sier Runar Brennvolleng, daglig leder i Folla Maritime Service.

Folla Maritime Service har i tillegg to tilsvarende fartøy under bygging, hvor den ene er forventet levert fra verftet i løpet av neste uke. I tillegg har de to hurtiggående fartøy under bygging.

- Nærøysund Aquaservice er meget fornøyd med å ha skrevet denne avtalen med Folla Maritime. Verftet har bygd gode båter i mange år, og denne båttypen er akkurat det vi var på utkikk etter denne gangen. Ser frem til et fruktbart samarbeid utover våren, og ser ikke bort fra at også andre modeller i Folla’s produktspekter kan være aktuelle for oss etter hvert, sier Brynjar Karlsen, daglig leder i Nærøysund Aquaservice.

Folla Maritime Service AS bygger fartøy i aluminium, og utfører service, reparasjoner, ombygging og oppgraderinger.

Fartøyene har følgende spesifikasjon:

  • Mål: 10,65m x 5,0m
  • Hovedmotor Scania DI09 70M 250 HK ved/1 800 omdr.
  • To capstaner (3 tonn/1 tonn)
  • Amco Veba Kran
  • Thruster 2x Sleipner type SH300
  • Propellanlegg levert av Nogva Motorfabrikk AS
  • Fartøyet er designet av Marin Design.