«Multi Innovator». Foto: Kjell Stian Brunes

«Multi Innovator» levert fra Vard Aukra

Vard Aukra har levert sitt første frakt- og servicefartøy til FSV Group. Fartøyet ble døpt i Molde lørdag, og er nå klar for oppdrag i havbruksnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontrakten på to like fartøy for bygging ved Vard Aukra ble inngått i desember 2017. Det første fartøyet er nå overlevert til FSV Group, og ble døpt ved Rekneskaien i Molde lørdag. Gudmor Bente Aure Myrstad gav fartøyet navnet «Multi Innovator», et navn inspirert av teknologien og løsningene om bord, heter det i en pressemelding.

«Multi Innovator»  er spesielt utviklet for service- og supportoppdrag i havbruksnæringen.

Det er lagt stor vekt på å ta i bruk nyvinninger av utstyr, systemer og løsninger for sikre og effektive operasjoner om bord. 

f.v. Geir Larsen (Verftsdirektør Vard Aukra), Gudmor Bente Aure Myrstad, Per Olav Myrstad (styreleder i FSV), blomsterpike Martine Moan Myklebust, Espen Drivenes (kaptein) og Arild Aasmyr (daglig leder FSV). Foto: Peder Otto Dybvik

Det nye fartøyet er blant annet utrustet med en fjernstyrt undervannsfarkost (ROV), dynamisk posisjonering (DP), spesialtilpasset dekksutstyr, samt diesel elektrisk fremdriftssystem.

Fartøyet er utviklet og designet av FSV Group og Solstrand Trading, og er bygget i sin helhet ved Vard Aukra.

- Gjennom lanseringen av vårt nye fartøykonsept ønsker FSV å sette en ny standard for miljøvennlig, trygge og effektivie servicefartøy for havbruksnæringen. Også denne gangen har vi valgt å satse på den siste tilgjengelige teknologien og med en standard som vil bidra til å løfte segmentet for servicefartøy opp på et nytt nivå. Med dette tilskuddet, vil alle våre fartøy vil være relevant i mange år framover, sier Arild Aasmyr, daglig leder i FSV Group.

- «Multi Innovator» er et resultat av et godt og lokalt samarbeid. Her har rederi, designere, skipsbyggere, utstyrs- og tjenesteleverandører fra regionen jobbet godt i lag, og skapt en trivelig og effektiv arbeidsplass for FSV Group sitt team om bord, og vi gleder oss over å være godt i gang med byggingen av det neste, sier Geir Larsen, verftsdirektør ved Vard Aukra.

Søsterskipet skal leveres fra Vard Aukra i 2019.