Et Plany ferskvannsbasseng som er klart til å fylle en brønnbåt fra NFT. Kapasiteten på dette bassenget er ca. 6000 m3. Illustrasjonsfoto: Plany.

- Stadig flere oppdrettere ser nytten av å bruke luseskjold

Gunnar Larsen, som er ny administrerende direktør i Plany sier markedet i 2016 har vært meget godt. - Vi har sett en trend der stadig flere oppdrettere ser nytten av å bruke luseskjold for å forebygge lusepåslag, opplyser han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Utstyrsleverandøren er lokalisert i Gursken i Sande kommune og administrerende direktør Gunnar Larsen sier de har ambisjoner og planer for å fortsette veksten selskapet har hatt de senere årene.

- Vi har hatt god ordreinngang i år og forventer også et godt marked i 2017. Vi satser videre på produktene vi har i porteføljen, og der vil det komme større eller mindre videreutviklinger. I tillegg har vi spennende, nye produkter på gang, som vi har stor forhåpning til vil styrke vår posisjon som en løsnings- og kompetanseleverandør til havbruk, opplyser Larsen til kyst.no. 

Oppsummering av året så langt beskriver han som et bra år for Plany, og ønsker å fortsette veksten fra året før.

Administrerende direktør i Plany, Gunnar Larsen ser flere oppdrettere ønsker å bruke luseskjold. Foto: Plany.

- Vi har sett en trend der stadig flere oppdrettere ser nytten av å bruke luseskjold for å forebygge lusepåslag. Vi har også hatt stor aktivitet innen leveranser av ferskvannsbasseng som blir benyttet som ferskvannsreservoar for behandling av AGD og lus, sier Larsen.

Selskapet er i stadig vekst, og har utvidet staben til 18 ansatte og har fått inn to nye personer. I tillegg har de hatt en del innleide og midlertidig ansatte for å ta topper i produksjonen i år.

Forsetter veksten

Når det gjelder hvordan omsetningen og resultatet ser ut så langt er Larsen fornøyd.

- Regnskapet vårt blir ikke offentlig før det er registrert i Brønnøysund neste år. Vi ser imidlertid at vi fortsetter omsetningsveksten fra i fjor og forventer et bra resultat.

Han påpeker avslutningsvis at de har flere spennende ting på gang, men er ikke klar til å gå ut med nyhetene helt enda.

- Planys lederstjerne er å skape lønnsomme løsninger. Det er derfor naturlig for oss å videreutvikle våre produkt og utvikle nye. Vi jobber med flere nye produkt og kommer til å lansere disse framover. Kanskje kommer vi med noen overraskelser også, påpeker Larsen.

Om selskapet:

  • Plany AS ble etablert i 1964 som seilmakerverksted, først og fremst som leverandør til skip og skipsindustrien.
  • I dag er 90 % av deres kunder innen marin og maritim sektor. De største markedene er havbruk, skip og verftsindustrien.
  • Mange av medarbeiderne i selskapet har bakgrunn fra verft, fiskeoppdrett og skipsfart.
  • Selskapet arbeider kontinuerlig for å redusere miljøpåvirkningen og øke miljøeffektiviteten i alle ledd i verdikjeden, ved å forebygge og redusere ressursbruk, utslipp og avfall.
  • Bedriften er i dag sertifisert i tråd med ISO 9001 (kvalitet) og ISO 14001 (miljø).