Fôrråvarer. Illustrasjonsfoto: Linn Therese Skår Hosteland.

Ny kunnskapsstatus omega 3

En ny praktisk oversikt over omega 3-status i norsk laks vil være et godt verktøy for mange. Derfor har FHF initiert et prosjekt med nettopp denne målsetningen: å gi en kunnskapsstatus på området.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

En ny praktisk oversikt over omega 3-status i norsk laks vil være et godt verktøy for mange, skriver FHF i en pressemelding.

Med endrede fôrråvarer gjennom flere år er også fettsyresammensetningen i laksen påvirket, med bl.a. redusert nivå av omega 3. Dette er ingen hemmelighet, men diskusjon rundt temaet kan fort skape usikkerhet om flere svært viktige forhold knyttet til Norsk Laks.

Om laksen fortsatt er en viktig kilde til omega 3, om kostholdsrådene holder, om omega 3-nivået fortsatt er høyt nok for laksens velferd etc.

Det er derfor et behov for å få frem hva som er fakta omkring omega 3-nivå i laksen med dagens fôrråvarer. Og det er stort behov for å få det frem på en måte som enkel og forståelig for folk flest.

Derfor har FHF initiert et prosjekt med nettopp denne målsetningen: å gi en kunnskapsstatus på området. NIFES har vært prosjektleder og nå foreligger resultatet; en enkel praktisk folder som gir kunnskapsstatus om omega-3 fettsyrer i en forståelig form på norsk og engelsk. Det vil trolig bli et verdifullt verktøy for mange i næringen som trenger å formidle hva som er realitetene på dette feltet, på en enkel måte.

FHF vil aktivt distribuere den til næringsorganisasjoner og aktører, og den ligger elektronisk tilgjengelig på NIFES sine nettsider.