Illustrasjonsfoto av ventemerd i Kvinnherad. Foto: Therese Soltveit

Arrangerer workshop om lukkede ventemerder ved lakseslakteri

Det er tidligere konkludert med at lukkede ventemerder er etterspurt av industrien som ett virkemiddel for å sikre smittefri levering av fisk til slakteriene. FHF sammen med Sintef henter nå frem mer kunnskap på området ved å invitere til en workshop i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det melder FHF på sine hjemmesider. 

Prosjektgruppen vil presentere resultatene i prosjektet og det er ønskelig med en åpen diskusjon rundt hvilke konsepter for lukkede ventemerder som er de mest økonomisk bærekraftige. I lukkede system vil det være spesielt viktig med fokus på vannkvalitet og fiskevelferd.

Datoen for workshopen finner sted 15 november i Trondheim.

Det ene konseptet som har blitt evaluert, baserer seg på at ventemerden er omsluttet av en duk for å hindre utveksling av uønskede organismer mellom slaktefisken i merden og omgivelsene. Det andre er et landbasert anlegg hvor fisken i tillegg kan kjøles ned før slakting. Utfordringer er vesentlig knyttet til transport fra ventemerd til slakt, noe som forkorter tiden til rigor inntreffer, opplyser FHF.

FHF skal nå se nærmere på løsninger som gjør denne operasjon mer skånsom og kontrollerbar. Workshopen vil være av stor nytteverdi for slakterier i daglig drift, men også for utstyrsprodusenter.

Program finner du her: