Frøyværingen Jan Erik Kvingedal (46) er ansatt som ny administrerende direktør for FiiZK gruppen, og starter i jobben 2. april 2024.

Han er ny administrerende direktør i FiiZK

Frøyværingen Jan Erik Kvingedal (46) er ansatt som ny administrerende direktør for FiiZK gruppen, og starter i jobben 2. april 2024.

Publisert Sist oppdatert

FiiZK er leverandør av lukkede merder til oppdrettsnæringen, i tillegg har selskapet programvareprodukter og tekniske tekstiler. 

Kvingedal kommer fra ScaleAQ, og skal nå lede FiiZk med fokus på å bli en ledende leverandør av produkter og teknologi til oppdrettsnæringen, kommer det frem i en pressemelding. 

Styreleder i FiiZK, Ole Falk Hansen er svært fornøyd med å få Kvingedal inn i selskapet.

- FiiZK har levert 20 lukkede merder og sitter på operasjonell erfaring fra mer enn 60 produkssykluser som er blitt gjennomført uten lusebehandling og gode biologiske resultater. Jan Erik bringer med seg lang industrikompetanse og vil være en viktig bidragsyter i å videreutvikle selskapet, sier Falk Hansen. 

Kvingedal har jobbet flere år i MOWI samt bakgrunn som produksjonsdirektør i BEWI. Selskapet Kvingedal nå skal lede er 40 prosent eid av BEWI Invest og 40 % eid av Nekkar. Det er tung industrikompetanse på eiersiden av det nye FiiZK gruppen.

- Jeg ser frem til å ta fatt på nye oppgaver i FiiZK. Selskapet leverer viktig teknologi for å få en mer bærekraftig oppdrettsnæring, med mindre utslipp og bedre dyrevelferd, sier Kvingedal.

FiiZK gruppen består i dag av tre forretningsområder:

  • FiiZK AS leverer og videreutvikler lukkede systemer som bidrar til bærekraftig oppdrett i sjø, bedret vekst og fiskevelferd.
  • FiiZK Digital AS leverer digitale tjenester for oppdrettsnæringen. FiiZK Horizon jobber med datadrevet beslutningsstøtte der mer enn 40% av all laks som produseres i Norge er støttet av Horizon produkter. FiiZK CTRL er neste generasjons produksjonskontroll for oppdrett.
  • FiiZK Protection AS er leverandør av industritekstiler til oppdrettsnæringen og markedsledende på luseskjørt. I tillegg leverer og prosjekterer Protection produkter og løsninger i tekniske tekstiler.