Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame under Aqua Nor 2023.

Biologiske problemer i Finnmark

Grieg Seafood slaktet omtrent 21 800 tonn i fjerde kvartal av 2023, der det også dukket opp flere utfordringer for selskapet.

Publisert

Slaktevolumet etter region for kvartalet var som følger: 

  • Rogaland: 2 200 tonn
  • Finnmark: 10 400 tonn
  • British Columbia: 6 000 tonn
  • Newfoundland: 3 200 tonn

Selskapet opplyser at slaktevolumet og slaktekostnadene i Finnmark ble påvirket av Spironucleus salmonicida, vintersår og perlesnormanet.

- I Rogaland påvirket lavt slaktevolum produksjonskostnadene. I Newfoundland er deler av det planlagte slaktevolumet for 2023 blitt utsatt til 2024 på grunn av utfordrende værforhold og markedets forventninger. Siden Newfoundland fortsatt er i en utviklingsfase, har regionen, i tillegg til slaktekostnadene, kostnader som er allokert direkte til resultatregnskapet på samme nivå som forrige kvartal.

Gjennomsnittlige regionale slaktekostnader per kg for kvartalet var som følger: 

  • Rogaland: NOK 67,2, 
  • Finnmark: NOK 64,7, 
  • British Columbia: CAD 11,0, 
  • Newfoundland: CAD 12,2.