Sjekk hvem som var mest lønnsom i 2014

Norsk Fiskeoppdretts årlige lønnsomhetsundersøkelse med tilhørende analyser av økonomien i bransjen er ute. Der har vi bla kåret den mest lønnsomme oppdretteren i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norske oppdrettsselskap omsatte i 2014 for 48 mrd i 2014, mot 40,5 mrd i 2013. Driftsresultatet endte samlet på 11,7 mrd (10,5), noe som gir en gjennomsnittlig driftsmargin på 24% (26%).

Men 24 % var altså gjennomsnittet. Mange var adskillig bedre.

Best av dem alle sammen var Finnøy Fisk, med en driftsmargin på hele 68 %.

Daglig leder Ketil Nåden, sa i en kommentar til Norsk Fiskeoppdrett/kyst.no tidligere i år, da regnskapstallene deres ble klar, at det gode resultatet skyldes flere forhold.

Ikke minst at Marine Harvest eier 45 prosent av aksjene i Finnøy Fisk, og at man derfor drifter noen lokaliteter nærmest i samdrift med Marine Harvest slik at man får optimal utnyttelse av kapasitet og utstyr.

- I tillegg har det mye å si at vi er en gjeng erfarne og stabile folk, og at vi er aktive eiere, sier Ketil Nåden. Selv har han vært med siden 1978 da han som 16 åring dannet Finnøy Fisk sammen med sin far.

Temanummer Økonomi

I Norsk Fiskeoppdrett sitt temanummer Økonomi, kan du se regnskapstallene for alle oppdrettere, de ti beste, de ti dårligste, økonomi for brønnbåtrederiene, utstyrleverandørene og mange andre nøkkeltall for lønnsomhet i bransjen. I utgaven finner du også analyser av lønnsomheten og kostnadsutviklingen.

Status fra andre land som Chile, Canada og Skottland er også med.