Øyvind Kråkås tiltrer den nyopprettede stillingen som samfunnskontakt for Firda-konsernet.

Blir Firda sin første samfunnskontakt

Øyvind Kråkås tiltrer i stillingen som samfunnskontakt for Firda-konsernet med virkning fra 15. Januar 2024. Øyvind kommer fra stillingen som daglig leder i Havbrukspartner.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg ser frem til å få Øyvind på plass som samfunnskontakt i Firda. Vi kjenner Øyvind godt fra før, og han er et kjent fjes i næringen. Firda har samarbeidet med han i en årrekke, blant annet har han hatt en sentral rolle ved etablering av den årlige havbrukskonferansen ved Firda sitt visningsanlegg på Skjerjehamn, sier konsernsjef Lina Braanaas Utne i en pressemelding.

Øyvind er utdannet innen medievitenskap, og har lang fartstid i næringen fra Havbrukspartner, Salmon Group og som forfatter av historien om Sulefisk sine første 25 år.

- Øyvind vil med sin kompetanse og bakgrunn tilføre Firda viktig kunnskap på riktig tid. Vi har vokst mye de siste ti årene, og har et ønske om å utvikle oss videre, men vi opplever stadig strammere myndighetsregulering. Øyvind kjenner næringen og dens utfordringer godt, og jeg er sikker på at hans bidrag i konsernet fremover blir viktig, sier Braanaas Utne. 

Ser frem til å tiltre

- Jeg har lært selskapet å kjenne som svært ambisiøse og målrettede. Med en sterk og energisk eier, som har fulgt næringen gjennom 40 år, en ung og kunnskapsrik konsernsjef og en svært kompetent organisasjon, mener jeg Firda har en solid posisjon for å ha en definerende rolle for næringen fremover. Det blir også veldig interessant å støtte opp om bedriftens strategi om å være en rendyrket ørretleverandør, sier Øyvind Kråkås.

Firda Seafood Group har hovedkontor på Byrknesøy i Gulen kommune, Vestland. Her har selskapet produksjon av ørret, foredlingsanlegg, fryseri og rederi, samt hotell og restaurant ved det historiske handelsstedet Skjerjehamn. Konsernet har også ørretproduksjon i kommunene Askvoll, Hyllestad, Kinn, Vik i Sogn, Bremanger og Bergen. Samlet arbeider det 220 mennesker i konsernet.