Ceselia Høyvik Rokne i Fish Pool sier at i over en måned har kontrakter for neste år blitt handlet på  62,50 NOK/kg. Det er kun 2016 som har hatt en gjennomsnittlig spotpris som overgår dette nivået. Foto: Therese Soltveit.
Ceselia Høyvik Rokne i Fish Pool sier at i over en måned har kontrakter for neste år blitt handlet på 62,50 NOK/kg. Det er kun 2016 som har hatt en gjennomsnittlig spotpris som overgår dette nivået. Foto: Therese Soltveit.

- Næringen har stor tro på stigende laksepriser

Fish Pool melder at det nå handles kontrakter for betraktelig høyere priser enn tilsvarende måneder i fjor. Markedet har ifølge selskapet stor tro på stigende laksepriser fremover. 

Publisert

Kyst.no skrev i forrige uke at i uke 35 ble det eksportert 33 778 tonn laks, noe som er det største eksportvolumet noen gang i en uke. Det er hele 30 prosent mer enn samme uke i fjor. Man må tilbake til uke 50 i 2020 for å finne forrige rekord på 33 086 tonn.

Fish Pool Index for uke 35 var også opp 12 % i norske kroner og 15 % i Euro sammenlignet med uke 35 i fjor. At det er prisøkning i et marked med så stor volumøkning kan tyde på et relativt sterkt marked.

Ceselia Høyvik Rokne i Fish Pool sier til Kyst.no at vi legger bak oss en vår og sommer med svært gode temperaturer for tilvekst, noe som har gjort at den totale  biomassen i sjø har ligget 7-8 % over fjoråret de siste månedene. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP