F.v.: Ole Marius Andersen, Endre Tungehaug, Kristian Hoff, Bjarne Anker, James McRedmond, Robert Oldeide og Terje Snarby.

Jangaard inngår avtale med Fished

Softwareselskapet Fished har signert nok en storkunde til sin skybaserte plattform for kjøp og salg av sjømat. 

Publisert

Det skriver Jangaard i en pressemelding.

Denne gangen er det Ålesundsbaserte Jangaard Export som skal bruke Fished sine løsninger til både salgs- og logistikkoperasjoner.

- Fished har jobbet tett sammen med oss for å utvikle skreddersydde løsninger som innfrir på våre konkrete behov. Det har lenge vært behov for nyskaping innen kjøp- og salg av sjømat. Vi valgte Fished fordi selskapet utvikler løsninger som utfordrer gamle systemer og løsninger og som samtidig har lav implementeringskostnad, sier CEO Gunnar Haagensen i Jangaard. 

Selskapet er blant Norges største produsenter og eksportører av klippfisk, med en omsetning i 2022 på nærmere 2,1 milliarder kroner. 

- Vi er veldig glade for å få Jangaard på kundelisten, som sammen med Hofseth-konsernet blir våre to største kunder. Vår løsning for sjømatbransjen har på kort tid fått et solid fotfeste i bransjen, og vi merker en økende interesse for våre produkter, sier CEO Kristian Hoff i Fished. 

Han understreker at Fished sine løsninger er anvendelige for alle deler og alle ledd i sjømatbransjen – både for villfangst og eksportører, samt produsenter som behandler og foredler råvarer.

- Vi startet Fished fordi vi så at handelsløsningene og markedsplassene var gammeldagse og tungvinte. Vi jobber med hver enkelt kunde for å finne den beste løsningen for akkurat deres virksomhet. 

Det siste bekreftes av Haagensen, som trekker frem hvordan Fished i forkant jobbet for å finne egne løsninger tilpasset klippfisksegmentet i bransjen.

- I tillegg opplever vi at Fished-løsningene er enkle å bruke, samtidig som de er kostnadseffektive, sier Haagensen. 

De skybaserte løsningene Fished tilbyr kan settes sammen med tett integrerte produksjonssystemer, økonomisystemer, CMS-systemer og WMS-systemer. Til sammen gir de fulldekkende løsninger for alle variabler innen sjømathandel, -produksjon og -eksport. 

- Ambisjonen vår er at løsningen skal være 'av bransjen - for bransjen', noe som betyr at sluttbrukerne har stor innflytelse på hvilken funksjonalitet som ender opp i deres konkrete løsning. Kjernen er utviklet av et team av ledende eksperter innen sine respektive felt: sjømat, teknologi, kunstig intelligens og økonomi, sier COO i Fished, Bjarne Anker.