Skotlands lakseprodusenter høstet mer fisk i fjor enn tidligere år. Foto: SSPO

All time high for lakseproduksjon i Skottland

Den skotske lakseindustrien høstet rekordhøye 189 707 tonn i fjor, en økning på 26 890 tonn (16,5 %) i 2016, ifølge en nylig utgitt undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Undersøkelsen fra Marine Scotland Science (MSS) viste imidlertid at årets produksjon ventes å falle til 150 774 tonn, det laveste volumet siden 2009.

Selv om undersøkelsen ikke inneholder en forklaring på hvorfor produsentene forventer at totalvolumet faller i år, har tidligere veiledning fra Skottlands største oppdrettsfirma, Marine Harvest, indikert at dette i seg selv vil skyldes en kombinasjon av biologiske utfordringer og det å ha færre fisk i sjøen.

Sterke volumer

Gilpin Bradley, leder av den skotske oppdrettsorganisasjonen (SSPO), er fortsatt optimistisk for de langsiktige utsiktene.

- 2017 var et vellykket år for skotske oppdrettere. Volumene var sterke og eksporten nådde en all time high med et salg på 600 millioner kroner til over 50 land over hele verden. Dette understreker alt det harde arbeidet og engasjementet til så mange dedikerte oppdrettere og viser samtidig hvilken markedsposisjon skotsk laks har fått.

Les hele artikkelen HER på vår engelske søsternettside, Fishfarmingexpert.com

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.