Smolt teller

Markedsledende kundeservicepakke

VAKI tilbyr fleksible servicealternativer til våre brukere

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

VAKI er stolt leverandør av førsteklasses service til kunder over hele verden. Vi tilbyr både opplæring, brukerstøtte, feilsøking og kontroll for å sikre at VAKI-utstyr brukes som det skal og gir best mulige resultater. VAKIs servicesjef Andri Kárason beskriver pakken med tjenester som leveres av VAKIs serviceingeniører til kunder og partnere, samt nyvinninger og løsning på utfordringer et globalt marked med større krav til nøyaktighet utgjør. 

Bruk av fjernstyringsverktøy gir VAKI mulighet til å utføre store deler av service behovet fra egne kontorer. Behovet for nettbaserte løsninger blir mer tydelig siden VAKI-brukerne er spredt over hele verden, med Norge, Storbritannia og Chile som de største markedene. Selskapet har også mange kunder i Australia, Canada, Færøyene, Frankrike, Hellas, Mexico, Tyrkia og andre områder hvor man har industrialisert aquakultur produksjon.

Fjernstyringsverktøy gir store gevinster både i personellbruk, reiseaktivitet og miljøavtrykk, å ha disse verktøyene innarbeidet har også gitt oss et fortrinn under den pågående pandemien.

Med økende behov for et bredt spekter av støttefunksjoner bestemte VAKI seg for å opprette VAKI Customer Care Package (CCP). CCP gjør det mulig for VAKIs serviceteam å gi ettersalgsstøtte som sikrer at utstyret fungerer optimalt og brukes riktig for best mulig resultat.

Andri Kárason, Service Manager VAKI

Markedsledende kundeservicepakke

Kundeservicepakken gir «medlemmene» mange fordeler, fortrinnsrett på service, gratis oppdateringer, låneutstyr ved driftsstans og fordelspriser på nye programvare- og maskinvareoppgraderinger.

- En annen stor fordel med CCP er rutinemessige servicekontroller, der vi logger inn på tellerne for å sjekke at programvaren er oppdatert og telleren er riktig satt opp, sier Andri.

- Vi sjekker også tidligere tellinger for å validere tellingene og påse at telleren brukes på riktig måte. VAKIs serviceingeniører gir også råd om forebyggende vedlikehold og oppdateringsbehov for å sikre god tellekvalitet og forlenget levetid på produktene.

Med CCP har VAKIs serviceteam proaktiv kontakt med kunder for å sikre best mulig ettersalgsstøtte. Vi tar regelmessig kontakt for å sikre at kundene er oppdatert på bruk og sjekker status på telleren, dette sikrer høy oppetid og god tellekvalitet. Den hyppige kontakten gjør det enda enklere for kunden å ta kontakt hvis de støter på problemer. Bruker assistanse på telefon er gratis for CCP kunder.

Våre kunder kan alltid stole på at de får den hjelpen de trenger fra VAKI, enten det er gjennom besøk på stedet eller gjennom fjernstyring.

Display Unit

Feirer fremgang og møter utfordringene

VAKIs serviceteam har utviklet seg betydelig gjennom årene. Siden januar 2018 har antall tellere registrert på CCP mer enn doblet seg, noe som betyr at mengden rutinemessige servicekontroller og andre kunderelasjoner også har økt. Ved å samarbeide og dele belstningen, har serviceteamet vært i stand til å holde tritt med den økte arbeidsmengden, noe Andri er stolt av.

Selskapet har utvidet serviceteamet de siste årene, noe som har vært positivt for kundene.

– Med unntak av vår virksomhet i Chile, var nesten all vår tjeneste basert på servicepartnere frem til for fire år siden, sier Andri. For rundt fem år siden bestemte vi oss for å bygge opp vår virksomhet i Skottland, og har nå to serviceteknikere som jobber der. I 2017 ansatte vi en serviceingeniør for å jobbe i Norge. Dette har bidratt til å gjøre det mulig for oss å gi god støtte til de to store markedene i virksomheten, og vi har planer om å ansette flere serviceteknikere for å styrke virksomheten ytterligere. 

I den raske utviklingen av serviceavdelingen har vi det siste året opplevd nye utfordringer, Covid-19 pandemien har krevd at serviceteamet må tilpasse seg en ny virkelighet.

- Det har vært noen hendelser hvor vi ville ha foretrukket å ha vært i stand til å sende våre egne servicefolk til anleggene, men med god fjernstøtte og samarbeid med våre partnere har vi klart å løse de fleste utfordringer våre kunder har opplevd, sier Andri. Vi har alltid vært sterke på fjernstyringsverktøy, og det har kommet godt med under disse omstendighetene.

Selv om VAKI's servicetilbud får gode skussmål, er serviceteamet alltid ute etter å gjøre forbedringer.

– Vi lytter aktivt til tilbakemeldingene fra kundene og sørger for at budskapet når utviklingsteamet vårt slik at de kan gjøre produktene og støttetjenestene våre enda bedre, sier Andri.

VAKI Fisketeller