I 2022 var det rekordmange søkere på integrert master og profesjonsstudiene i havbruk og fiskehelse. I år har tallene gått ned.
I 2022 var det rekordmange søkere på integrert master og profesjonsstudiene i havbruk og fiskehelse. I år har tallene gått ned.

UiB fikk rekordhøye søkertall på havbruk i 2022, nå har trenden snudd

På UiB har søkertallene gått ned for havbruksstudiene.

Publisert Sist oppdatert

Bergen blir ofte omtalt som laksehovedstaden. Mange av de største selskapene i næringen har basene sine her. Det er også her Universitetet i Bergen naturligvis holder til.  Et populært alternativ for havbruksstudenter med flere studieprogram innen havbruk, skreddersydd for næringen i samarbeid med næringen selv.

- UiB har en bred portefølje av studieprogram rettet mot havbruk. Vi har tre ulike femårige masterprogram i havbruk, i havteknologi og i fiskehelse. Vi har også flere toårige masterprogram innen biologi som er rettet mot havbruk, blant annet i havbruksbiologi, i marinbiologi og i fiskeribiologi og forvaltning. Søkertallene har jevnt over holdt seg stabile de siste årene, med en liten nedgang på femårig master fra toppåret i fjor til i år, sier rektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen til Kyst.no.

Satt rekord i 2022

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk