Sverre Johansen. Foto Sjømat Norge.

- Klokt å stoppe avgiftshopp

- Det er klokt av fiskeriminister Per Sandberg å stoppe Justervesenets kraftige avgiftsøkning på kontroll av vekter, sier Sverre Johansen som er direktør industri i Sjømat Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fra og med 1. januar i år ble avgiften for kontroll av vekter i fiskeindustrien endret. Hensikten med endringen var i følge Justervesenet å sikre full brukerfinansiering av Justervesenets tilsyn, samtidig som tilsynet skulle legges om, melder Sjømat Norge. 

- Sjømat Norge har reagert kraftig på omleggingen av avgiftssystemet, og mener at endringen har gitt enkeltbedrifter en urimelig høy kostnadsøkning. Vi har fulgt opp saken mot Justervesenet og Nærings- og Fiskeridepartementet, og departementet har nå besluttet at avgiftsmodellen skal vurderes på nytt, sier Sverre Johansen, direktør i industri for Sjømat Norge.

For bedriftene i næringen innebærer departementets beslutning at Justervesenet vil stoppe fakturering. Nærings- og fiskeridepartementet tar sikte på å ha på plass en endring av forskriften i løpet av sommeren, melder SN.